Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pučka kuhinja Koprivnica

Kovačević: U paketu sam dobio pokvareno mlijeko, i to iz uvoza iz Srbije

Kovačević
Foto: Zvonimir Markač
28.08.2014.
u 19:30

Koprivnički Crveni križ kupuje najjeftinije namirnice jer svaki obrok ima ‘budžet’ od samo 15 kuna

Davor Kovačević, korisnik koprivničke javne pučke kuhinje, požalio nam se prekjučer da je u vikend paketu prošlog petka u Crvenom križu dobio ukiseljeno mlijeko čudnog, intenzivnog mirisa.

Pokvario želudac

Tvrdi da je zbog pokvarenog mlijeka pokvario želudac i cijeli vikend imao probavne smetnje. Proizvođač trajnog mlijeka Moja kravica je AD Mlekara iz Subotice u Srbiji, a uvoznik je Mljekara Sinj. Rok trajanja jednolitrenog mlijeka u tetrapaku je 30. listopada 2014. godine. Kovačević kaže da je mlijeko držao u hladnjaku i da se nije kod njega moglo pokvariti.

- Sve dok mi susjeda nije došla na kavu nisam znao zbog čega mi je loše. Ona je odmah osjetila i vidjela da nešto ne valja s mlijekom. Bilo je kiselo i bljutavo. Više ga nisam ni ja pio i odmah sam se bolje osjećao - kazao nam je prekjučer u svom stanu 52-godišnji Kovačević.

Dodao je da mu je to prvo loše iskustvo s pokvarenim proizvodom iz koprivničke pučke kuhinje, čiji je korisnik oko godinu dana. Ipak, otkrio nam je da je čuo od drugih korisnika da se ponekad znala u paketima “zalomiti” pokvarena konzerva. O hrani koja se sprema u kuhinji nije loše govorio niti zna za nezadovoljstvo.

Adela Sočev, ravnateljica koprivničkog Crvenog križa, izrazila je žaljenje zbog toga što se Kovačeviću dogodilo s mlijekom.

- On je bio na ručku u pučkoj kuhinji ovaj tjedan i nije nam ukazao na tu činjenicu. Rok trajanja proizvoda je ispravan, a mi jamčimo da mlijeko, baš kao i sve ostale prehrambene namirnice, držimo na adekvatnom mjestu. Ni jedan od stotinjak i više naših korisnika nije se žalio na bilo kakve probleme s mlijekom - kazala je ona, naglasivši da je sva hrana koju dobivaju njihovi korisnici zdravstveno ispravna, priprema se i skladišti u skladu s HACCP-om i s važećim je rokovima.

Bez drugih pritužbi

- S obzirom da se svaki obrok mora pripremiti za samo 15 kuna, kupujemo najpovoljnije namirnice - pojasnila je zbog čega je mlijeko iz Srbije, ali je naglasila da je kupljeno u jednom domaćem trgovačkom lancu u Koprivnici.

- Druge pritužbe na rad kuhinje nismo imali - zaključila je Adela Sočev.

Komentara 6

MA
majusko
19:54 28.08.2014.

Dukoatovo je tako svako 10to koje sam kupio.

Avatar oneworld
oneworld
22:20 28.08.2014.

srbija nema odlagalište za otpad pa šalje u hrvatsku, žalosno

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
03:15 29.08.2014.

Za hranu nema a za kavu ima. Vjerojatno i cigareta uz kavicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije