Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE PROCES

Dragan Kovačević pred USKOK-om iznio obranu, zanijekao je krivnju u aferi Janaf

Zagreb: Policija dovela Dragana Kovačevića, bivšeg šefa Janafa na pretres nekretnine koju je koristio
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
06.11.2020.
u 15:41

Istražni zatvor određen mu je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i produljen mu je do 16. prosinca. Ako do tada budu ispitani svjedoci koji su predloženi u odnosu na njega, Kovačević bi onda mogao izaći da se u nastavku postupka brani sa slobode.

Dragan Kovačević, bivši predsjednik Uprave Janafa jučer je na USKOK-u iznio svoju obranu. Ispitan  je putem video linka  jer nije doveden u USKOK već je bio u Remetincu u kojem je od uhićenja sredinom listopada.

Istražni zatvor određen mu je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i produljen mu je do 16. prosinca. Ako do tada budu ispitani svjedoci koji su predloženi u odnosu na njega, Kovačević bi onda mogao izaći da se u nastavku postupka brani sa slobode.

Porekao je krivnju, a sumnjiči ga se da je od Kreše Peteka, vlasnika tvrtke Elektrocentar Petek uzeo 1,9 milijuna kuna mita kako  bi  Petekova  tvrtka dobila 40 milijuna kuna vrijedne poslove s Janafom.  Istraga je  u odnosu na njega proširena malo nakon što je uhićen jer ga se sumnjiči da je u kući Goran Puklina skrivao milijune. Puklin je također osumnjičen, no za razliku od drugih obuhvaćenih istragom u aferi Janaf, on nije bio  uhićen.

Kovačeviću je inače  dojavljeno  da će biti uhićen, pa se on pokušao, kako se sumnja,  riješiti i novaca i mobitela. Mobitele je bacio u Savu, a novac je razvažao po Zagrebu i okolici, pokušavajući ga sakriti po kućama, garažama i prtljažnicima prijatelja.

Nakon što je uhićen, otkrilo se i da ima devet stanova, a imovina mu je sada blokirana po nalogu suda.  Osim njega u  Remetincu  su do daljnjega još Petek te Dražen Barišić i Vinko Grgić.  

VIDEO: Uhićen šef Janafa, DORH za kriminal sumnjiči više ljudi

Komentara 9

NE
Neo001
16:11 06.11.2020.

Kovačevića treba pritisnuti da propjeva koliko je pinku morao plaćati šmrkavcu i svoj partijskoj mafiji, za što mi je koristio brojač novaca

DU
Deleted user
16:00 06.11.2020.

I to je to ,do Bozica je vani ,a onda do zastare.jefina kazna vise nije u klubu boraca

AB
abokatstir
22:38 06.11.2020.

Neka kriminalac prizna čime je sve hranio i opskrbljivao slučajnog i društvo, kako funkcionira leva mafija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije