Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HONG

Kovač traži HDZ-ov GONG, istovremeno strahuju da neće skupiti potpise

Penava, Stier i Kovač
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
19.02.2020.
u 21:02

Najspornija činjenica je da imamo 211 tisuća članova, no nema nas ni približno toliko i to nam otežava situaciju jer je broj potrebnih potpisa veći, kazao je Penava.

HONG ili 'Hadezeovci organizirano nadgledaju glasovanje' ime je nove web-stranice koja poziva članove HDZ-a da prijave nepravilnosti u procesu unutarstranačkih izbora u toj stranci. Danas, međutim, nitko nije želio priznati autorstvo nad tom stranicom.

U struji Andreja Plenkovića neslužbeno se tumačilo kako je zasigurno riječ o pokušaju Opcije za promjene da pobudi sumnju u transparentnost i pravednost izbornog procesa, što nazivaju podmetanjima. Iz Opcije za promjene uzvraćaju kako ne stoje iza HONG-a, no ističu kako podržavaju svaku inicijativu koja će pridonijeti otklanjanju bilo kakvih nepravilnosti u izbornom procesu u HDZ-u. U ovoj opciji već se neko vrijeme žale da suprotna strana koristi stranačku infrastrukturu kako bi im otežala prikupljanje potpisa za kandidature na stranačke dužnosti. Tvrde kako je za u rabotu uključeno i Stranačko izborno povjerenstvo (SIP), pri čemu upućuju na činjenicu da je predsjednik tog tijela Damir Sesvečan zaposlenik stranke, zbog čega sumnjaju u njegovu nepristranost.

Penava, Stier i Kovač
1/8

Podsjetimo, oni su podnijeli nekoliko prijava da županijske organizacije stranke onemogućuju prikupljanje potpisa za njihove kandidate, iako su članstvo uredno izvijestile o prikupljanju potpisa za Plenkovićeve kandidate. O poteškoćama koje kandidatima za visoke stranačke funkcije stvara nerealno visoka procjena broja članova koji imaju pravo glasa (HDZ se hvali s više od 210.000 članova) već smo pisali, a da je prikupljanje potpisa težak posao s neizvjesnim krajem, priznao je i sam Ivan Penava.

– Najspornija činjenica je da imamo 211 tisuća članova, no nema nas ni približno toliko i to nam otežava situaciju jer je broj potrebnih potpisa veći. Procjene su da nas nema ni pola od te brojke, dio ljudi je umrlo, neki su odselili, pa ste u poziciji da ganjate postotak koji je nerealan – kazao je Penava za N1.

Pogledajte i video: Miro Kovač, Ivan Penava i Davor Ivo Stier najavili kandidature

Ključne riječi

Komentara 54

Avatar Dipsy
Dipsy
21:35 19.02.2020.

Nije valjda da Kovac-trojka vec trazi izlike za gubitak na izborima

IP
iphone8
21:38 19.02.2020.

Ako se Penava muci s prikupljanjem tih 10 000 potpisa onda ocito nema dovoljnu potporu clanstva

ŠN
šnicl
21:43 19.02.2020.

Jedanake uvijete ima i Plenkoviceva strana. Kako to da njih ne smeta takav broj clanova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije