Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBROVNIK FORUM

Kovač: Neka Vučić sa sobom ponese i popis osumnjičenih Hrvata

Miro Kovač
Žarko Bašić/Pixsell
23.08.2016.
u 13:49

Vučić se na Dubrovnik forum prijavio se 2,5 tjedna nakon isteka roka, kazao je Kovač.

Ministar vanjskih poslova Miro Kovač poručio je danas srpskom premijeru Aleksandru Vučiću da u Hrvatsku, ako u četvrtak odluči sudjelovati na Dubrovnik forumu, sa sobom ponese i popis osumnjičenih Hrvata. Podsjetimo, iako je potvrdio svoj dolazak, Vučić je jučer ipak poručio kako „vjerojatno neće doći jer ne vidi što bi bitno mogli učiniti“.

- Još ne znamo dolazi li Vučić, to mora odlučiti, a ako se na to odluči, neka obavezno sa sobom ponese popise svih onih Hrvata koji su osumnjičeni, optuženi, koji su u odsutnosti osuđeni, za kojima su raspisane tjeralice. Neka ponese te popise i da te popise hrvatskoj strani i hrvatskim vlastima – poručio je ministar Kovač Vučiću. Upitan je li tehnički premijer Tihomir Orešković uopće trebao pozvati Vučića u jeku tenzija između dvije zemlje zbog optužnica protiv hrvatskih branitelja, Kovač je odgovorio:

- Pozvao je puno predsjednika Vlada, među njima i predsjednika Vlade Srbije Vučića koji se tek jučer, čini mi se, prijavio, a rok za prijavu je bio kraj srpnja, dakle, prijavio se 2,5 tjedna nakon isteka roka – komentirao je Miro Kovač u Hrvatskom saboru gdje je došao na obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

Osvrnuo se i na taj spomendan ustvrdivši kako Hrvatska još nije dostigla traženu razinu osude

– Ovo je jedan važan korak da Hrvatska krene u suočavanje s prošlošću i to je dobro za sve nas skupa jer smo orjentirani prema budućnosti. Moramo razvijati svoje društvo, podizati ekonomski standard svojih građana, zdravstvo, zaštitu okoliša, ali moramo i biti prema sebi iskreni, pogledati se u ogledalo i sve ono što je loše u našoj prošlosti moramo o tome moći otvoreno razgovarati i zločine apsolutno osuditi. Politika dosad nije imala hrabrosti osuditi te režime, a na nama je da sada pokažemo konkretno i u HDZ-u da ćemo i nakon pobjede 11. rujna to učiniti, razgovarati, napraviti jednu debatu u hrvatskom društvu o hrvatskoj povijesti u 2. svjetskom ratu, o Domovinskom ratu, i o tome razgovarati otvoreno te osuditi sve zločine, bilo da su oni počinjeni pod egidom u znaku fašizma, nacizma ili komunizma. O tome treba otvoreno razgovarati, zločine i zločince prokazati, i tako rasteretiti mlade generacije toga bremena – zaključio je Miro Kovač.

>> Ministar Kovač o uhićenju Osječanina: Ovo je provokacija i drskost Srbije, to nećemo tolerirati

Komentara 18

Avatar mama mia
mama mia
14:40 23.08.2016.

Neznam šta ti to nama pričaš nazovi čovjeka i zamoli ga da svakako ponese listu sa svim popisanim osumnjačenim Hrvatima i to je to

SI
siskic
15:45 23.08.2016.

ovaj pantelija zasigurno nije dorastao poslu koji mu je povjeren. sreća neće dugo kao ni kradoljubna bratija.

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
15:33 23.08.2016.

Kovač, nesposoban si do bola. Podnesi ostavku i idi tamo odakle si došao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije