Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Jandroković:

'Kovač je danas učinio loš politički potez'

Gordan Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.07.2019.
u 22:06

Ono što je on danas učinio, barem u mojim očima, diskvalificira ga za čelnika Hrvatske demokratske zajednice. To se ne radi, kaže Jandroković

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković ocijenio je u petak kako je Miro Kovač danas učinio loš politički potez izjavom da je HDZ-u potrebna rekonstrukcija te da je time stavio osobne ambicije ispred stranačkih interesa.

"U današnjem istupu, čini mi se da je svoje osobne ambicije stavio ispred interesa HDZ-a i, što se mene tiče, to je bio loš politički potez", izjavio je Jandroković za Dnevnik Nove TV komentirajući izjavu predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku Mire Kovača na dan kad se na izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora glasalo o novim ministrima i potpredsjednicima Vlade.

Rekao je i da, po njegovim mišljenju, "ozbiljni političari ne rade takve stvari".

Jandroković je podsjetio da su danas u Hrvatskom saboru ministri i ministrice podržani s 82 glasa što je, dodao je, vrlo stabilna parlamentarna većina, kao i da su svi HDZ-ovi zastupnici glasali za te prijedloge.

"Danas su HDZ, predsjednik Vlade i HDZ-a, naše ministrice i ministri, naše zastupnice i zastupnici vodili ozbiljne političke bitke s našim političkim suparnicima. Dakle, mi smo danas bili 100 posto angažirani u važnoj inicijativi, važnom projektu izglasavanja novih ministara -  rekonstrukciji Vlade", istaknuo je Jandroković.

Kovačeva izjava diskvalificira ga, kaže Jandroković, i za čelnika HDZ-a.

"Ono što je on danas učinio, barem u mojim očima, diskvalificira ga za čelnika Hrvatske demokratske zajednice. To se ne radi. Kada tvoja vojska, kada tvoja politička obitelj, kada tvoja stranka vodi ovakve ozbiljne političke bitke moramo biti svi zajedno, svi skupa, a svoje osobne ambicije izražavat ćemo onoga trenutka kada za to dođe vrijeme", rekao je Jandroković.

Na pitanje znače li te oštre ocjene da Kovač može očekivati sankcije, odgovorio je kako ne vjeruje da će biti sankcioniran, ali da je morao iznijeti takvu ocjenu.

"Mi smo demokratska stranka. Svatko ima mogućnost kandidiranja. Nema nikakve dvojbe da se svatko može kandidirati, nemamo nikakvih problema s time. Ali, isto tako, treba voditi računa kada se to čini. Ne vjerujem da će biti ikakvih sankcija, ali smatram da, kao glavni tajnik stranke, moram iznijeti ovu ocjenu jer znam da ima i drugih pretendenata na čelno mjesto", rekao je glavni tajnik HDZ-a.

Najavio je kako će u HDZ-u za otprilike godinu dana biti unutarstranački izbori kad će se svatko moći kandidirati i iskazati svoje ambicije i onda će, dodao je, biti vrijeme kada je to primjereno.

Niječno je odgovorio na pitanje ima li on ambiciju postati šef stranke. "Ne, to sam već nekoliko puta rekao. Ja tih ambicija nemam", zaključio je Jandroković.

Komentara 85

Avatar Observer
Observer
23:11 19.07.2019.

Kad Njonjo nesto izjavi onda je to ulizivanje velikom vodji ma tko taj vodja bio , Sanader, Kosor, Plenkovic ili neki buduci !

KA
kanđija
23:01 19.07.2019.

Jadna li je ova Vlada kada za nju glasa Zdravko Ronko... Čovjek koji je protiv oca Aladrovića podnio niz kaznenih prijava, pljuvao ga u svojim javnim nastupima, HDZ nazivao zličinačkom organizacijom, bandom, lopovima... a danas glasa za te iste. Dokle može čovjek da bude jadan..eto to je Zdravko Ronko..ljudski jad..

Avatar MK
MK
22:56 19.07.2019.

Ali Miro Kovač je u pravu, jedina greška je da je to već dugo trebao javno reći... A ti Jandroković - naravno da će upravo tebi biti jako teško još jedanput kaput promijeniti pa na tu Kovačevu istinu ne želiš nit pomisliti - ali eto vidim da te na Međunarodnoj Smotri Folklora zamjenjuje Prgomet, isto takav okretać kaputa (al se potrefilo)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije