Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj branitelja

Kotromanović: Sramota je što je Purda u zatvoru

anticevic kotromanovic
Željko Mršić/Pixsell
21.02.2011.
u 12:56

Naša se država trebala, kada je 2007. godine stiglo 30-ak zahtjeva iz Srbije, ponašati kao država, a ne kao papak, kaže stožerni brigadir i saborski zastupnik SDP-a Ante Kotormanović.

Naša se država trebala, kada je 2007. godine stiglo 30-ak zahtjeva iz Srbije, ponašati kao država, a ne kao papak – rekao je u Zadru o slučaju branitelja Tihomira Purde na konferenciji za novinare stožerni brigadir i saborski zastupnik SDP-a Ante Kotromanović.

Dodao je kako su svi trebali učiniti više za Purdu, a na upit je li predsjednik Josipović mogao više napraviti u kontekstu svojih dobrih odnosa s Tadićem rekao je:

– Imali smo mnogo vremena za rješavanje tog problema od 2007. godine do danas. Mogli smo utvrditi da je taj čovjek nevin, no totalno je zakazao sustav i zbog toga smo mi u tom smislu neozbiljna država. Ne znam što su konkretno napravili Jadranka Kosor i Ivo Josipović u slučaju Purda, no smatram da su svi mogli više napraviti, pa i Josipović, kao i ja, iako o tome nisam ništa znao. Naime, za mene je sramota da je Purda završio u zatvoru – rekao je Kotromanović i dodao da treba vršiti pritisak na Srbiju i kako je neuobičajeno da se traži izručenje čovjeka koji je branio svoj dom u svojoj zemlji.

Saborska zastupnica SDP-a Ingrid Antičević Marinović istaknula je da sada nije pitanje što Vlada može učiniti nego što je 2007. godine morala učiniti.

– Da se Purdu obavijestilo o zahtjevu za izručenje i da se potom reagiralo odbijanjem izručenja s obzirom na to da nije kriv, on danas ne bi bio u raljama tuđih vlasti. Gledajući od 2004. godine imamo Gotovinu u Haagu, Purdu u BiH, a ne daj Bože u Srbiji – rekla je Antičević Marinović.

Ante Kotromanović je na upit što misli o aboliciji rekao kako nikad ne bi abolirao nikoga tko je sudjelovao u ratnim zločinima, ali ni one koji su učinili više od ratnog zločina, odnosno sve organizirali i koji su bili kolovođe.

Upitan misli li na Stanimirovića iz SDSS-a rekao je da ne zna točno što je Stanimirović radio, ali da postoje institucije koje bi trebale utvrditi je li on bio kolovođa ili ne.

Komentara 7

DU
Deleted user
13:20 21.02.2011.

Ja volim ostati u svojoj nesreći, a znati da imam sina, nego li da mi daju sva blaga i dobra ovoga svijeta, a da moram zaboraviti na sina. Nakon bakinih riječi nestalo je začarane šume Striborove, Stribora i Domaćih. Ostalaa je hrvatska šuma HRASTovine.

OB
-obrisani-
13:34 21.02.2011.

Kotromanović: Sramota je što je Purda u zatvoru ----------------------------------------------------------------- Sramota je i sto si ti u SDP-u ! Sramota je što i ova iritantna Ingrid spominje gen.Gotovinu koji je u Haagu zahvaljujući činjenici da je upravo njena Partija stvorila pravne uvjete za njegovo izručenje !!! Zapravo sramota je što uopće u Republici Hrvatskoj postoji Partija poput SDP-a !

MA
maraosta
13:18 21.02.2011.

Kotromanoviću, SDP je pravni polčitički i ideološki nasljednik KPJ.Kad se glasalo za samostalost izašli su iz sabornice.Četnici,jugofili,srbofili postali su europejci. Korumpirani kvislinški strani plačenici.Kolko su ti dali da im se prilljučiš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije