Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar obrane

Kotromanović ne želi spekulirati bi li mogao zamijeniti ministra Matića

Ante Kotromanović
Foto: Tino Jurić/Pixsell
13.11.2014.
u 20:24

Branitelji koji prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva u zagrebačkoj Savskoj već više od tri tjedna traže od premijera Milanovića smjenu ministra Matića i njegovih najbližih suradnika

Ministar obrane Ante Kotromanović kazao je u Splitu da je jučer prvi put čuo informaciju da bi mogao zamijeniti Predraga Matića na mjestu ministra branitelja, ali da "o tome ne zna ništa", piše HRT.

-–Ako vi nešto znate o tomu, slobodno recite – kazao je Kotromanović koji je dodao da "ne želi spekulirati" bi li prihvatio ponudu da zamijeni Predraga Matića na čelu Ministarstva branitelja.

Branitelji koji prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva u zagrebačkoj Savskoj već više od tri tjedna traže od premijera Milanovića smjenu ministra Matića i njegovih najbližih suradnika.

>>Branitelji prekidaju štrajk glađu i pozivaju ministra Matića da časno odstupi

>>Ivan Zvonimir Čičak: HHO nudi medijaciju između branitelja i Vlade

Komentara 12

BU
Bulaba
21:57 13.11.2014.

Milanović je još jednom pokazao koliko je narcisoidan i zapravo granična osobnost. Kao ne želi smijeniti Matića jer ne pristaje na ultimatume, a on je sam smijenio Linića isključivo zato što je u njega izgubio povjerenje i uopće nije htio argumentirano komunicirati niti saslušati Linića koji mu je čak došao s papirima. Kako je ono rekao "nemam ja vremena čitati te papire". E pa Milanoviću, branitelji su izgubili povjerenje u lažljivog ministra lažnog invalida, lažnog dragovoljca, lažnog PTSP-ovca, lažnog brigadira i lažnog uništavača milijun tenkova Predraga Matića, isto kao i u njegovog poltrona i uhljeba Glavaševića koji ništa ne rade osim što se bogate i provode politiku Save Štrpca i Dokumente. Što si ti neka veća faca od ratnih invalida da je samo tvoje povjerenje bitno?

CR
crocro
21:41 13.11.2014.

Ja mislim da se ne radi o tome , koja politička figura će biti ministar branitelja. Zato jer je nazivnik isti, svaki dolazi izravno iz političke radionice bez obzira koja je trenutačna vlast u pitanju. Što znači pojam "Ministarvo branitelja"?? To nije samo pojam, to je institucija koju je iznjedrio domovinski obrambeni rat i rezultat toga domovinskog obrambenog i oslobodilačkog rata, a taj rezultat je slobodn, samostalna i suverena Republika Hrvatska. Branitelji su dobili čast imati svoje vlastiti ministarstvo koje će prije svega rješavati temeljna pitanja Hrvatskih branitelja i njihovih možebitnih problema. A sada, ako su dobili tu čast da se utemelji njihovo ministarstvo, onda to minstarstvo treba voditi onaj kojeg žele oni zbog kojij je ministarstvo utemeljeno. A to znači onaj kojeg žele branitelji. Prema tome na čelo njihvog ministarstva treba doći njihov branitelj od povjerenja koji će skrbiti i rješavati interese svoje populacije. A to znači da se ministar branitelja ne može a niti bi smio biti nametnut od strane bilo koje ili čije politike, jer u tom slučaju on je odgovoran službenoj politici a ne braniteljima i služi interesima vlade a ne interesima branitelja. Točno je, on služi i interesima branitelja, ali ne bi smio biti politički obojena osoba već da ima jednu i jedinu zadaću a to je zaštita interesa svih branitelja i svih kategorija branitelja. Da bi to mogao provesti, takav ministar branitelja ne bi trebao sastančiti na sjednicama vlade čije teme nemaju nikakve veze s braniteljskim problemima, već treba na terenu biti spona između svih braniteljskih udruga koje treba povezivati zajedničkim intersima i posvećivati se njihovim problemima, te probleme prezentirati vladi i odlučno zahtjevati njihovo provođenje. Svi Hrvatski branitelji tj. sve kategorije branitelja trebaju biti "vlasnici" svojeg ministra a ne da je "vlasnik" ministra vlada RH, čije zadaće mora izvršavati. Što njega trebaju brinuti drugi problemi osim problemi na terenu koje tište Hrvatske branitelje. Ja mislim da je problemi branitelja najefikasnije mogu rješavati upravo politički neutralnim ministrom koji će svo vrijeme provoditi među braniteljskom populacijom na terenu i da svojeg ministra iznjedre sami Hrvatski branitelji a ne politička odluka bilo koje vlasti. Kako branitelji postave svojeg ministra u slučaju da ne provodi interese branitelja, sami branitelji ga na svojim braniteljskim konvencijama mogu ga pod hitno smijeniti i postaviti novoga za kojeg misle da može bolje provoditi interese branitelja. Ukratko, branitelji trebaju postaviti svojeg ministra i imaju ga pravo na svojem "radnom tijelu" zamijeniti u svakom trenutku. Sve udruge same odlučuju o svojim vođama, pa tako i sami branitelji između sebe trebaju izabrati svojeg ministar i ministar bi trebao biti odgovran braniteljima koji su ga izabrali. Mislim da bi to bilo prihvatljivo i pošteno.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
23:19 13.11.2014.

otišao bi Lolek da bi zasjeo Bolek.... jednaki intelektualni dosezi, sa PTSP-om i bez njega...... srećom, rok trajanja je pred istekom... izbori su tu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije