Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorio na kritike

Kotromanović: Ne razumijem zašto su neki protiv proslave Oluje u Zagrebu

kotromanović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
07.05.2015.
u 13:42

Pojasnio je da se Dan pobjede uvijek organizira u glavnom gradu, uzevši za primjer Pariz i Moskvu

Po završetku današnje sjednice Vlade, ministar obrane Ante Kotromanović komentirao je Odluku o osnivanju Odbora za središnje obilježavanje 5. kolovoza 2015. godine Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te se osvrnuo na kritike upućene održavanju vojnog mimohoda u Zagrebu.

Ministar je kazao kako ne razumije kritičare takve odluke, kazavši da je cilj dostojanstveno i pošteno obilježiti 20. obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“, po uzoru na neke druge zemlje kao što je npr. Francuska.

 - Ne razumijem zašto su neki protiv. Da nismo to napravili, optužili bi nas da ne volimo Domovinski rat. Dakle, želimo to dostojanstveno obilježiti u glavnome gradu, istaknuo je.

Pojasnio je da se Dan pobjede uvijek organizira u glavnom gradu, uzevši za primjer Pariz i Moskvu.

 - Ne znam kako bi bilo jeftinije sljedeće godine organizirati proslavu od ove kad to i mislimo napraviti, dodao je.

Ministar je rekao kako postoje određeni financijski pokazatelji same proslave, podsjetivši da je proslava u Kninu 15. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Oluja“ iznosila nešto više od 15 milijuna kuna.

 - Najbolje ćemo znati koliki su troškovi proslave nakon što mimohod završi, kazao je ministar.

 - Sve drugo je, čini mi se, politizacija. Nadam se da ćemo pokazati da smo za 20 godina „Oluje“ zajedno, da možemo, da smo sposobni nadići političke podjele i na taj dan pokazati svijetu da su Oružane snage spremne i sposobne organizirati bilo koju zadaću. I da pokažemo da je 'Oluja' bila operacija bez ijedne mrlje, kako je to presuđeno i u Haagu, istaknuo je Kotromanović.

>> 'Nakon izbora neće me više vidjeti ni Okučani ni Knin ni Vukovar'

Komentara 31

Avatar plavusha_1984
plavusha_1984
13:59 07.05.2015.

Valjda se izračun troškova radi prije parade da znamo koliko se troši, a ne poslije?! Nije ni čudo što nam je država u ovakvoj banani. Da imate čiste namjere oko proslave Oluje te da vam je stalo nitko ne bi bio protiv, no očito je kako izbjegavate Knin jer se bojite reakcije da vam ne bude kao i prošle godine. I ispadne, da samo zato što se ne znate nositi s kritikama građana mi trebamo platiti još dodatnih 10 milijuna kn za proslavu u Zagrebu.

DU
Deleted user
13:51 07.05.2015.

nek naprave mimohod zajedno sa gej paradom a komunisti če biti na čelu parade

DU
Deleted user
13:49 07.05.2015.

kaj ovaj foteljaš bulazni zajedno sa matičem koji mimohod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije