Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kotromanović Kolindi: Nađite nam vi, ako možete, milijardu eura za nove avione

Nije mi drago da gđa Kolinda Grabar Kitarović, evo, već drugi ili treći put na neprimjeren način govori OSRH...
21. kolovoza 2014. u 19:30 251 komentara 20615 prikaza
Ante Kotromanović
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nije mi drago da gđa Kolinda Grabar Kitarović, evo, već drugi ili treći put na neprimjeren način govori OSRH. Ona je još uvijek politička tajnica NATO-a i neprimjereno je tako kritizirati vojsku jedne suverene zemlje članice. Da ona nije naša državljanka, sigurno bi svi skočili i reagirali zbog ovakva napada na jednu pobjedničku vojsku.

Budimo realni

Miješa kruške i jabuke kad nas optužuje da smo se stavili u funkciju predizborne kampanje predsjednika Ive Josipovića. MORH ne bi reagirao na njezine izjave o Josipoviću, ma što ona njemu rekla, no govorila je o OSRH i zato smo reagirali. Znam ja kakva je bila naša vojska kada je bila razoružana, znam, i to malo bolje od nje, kakva je sada, a znam i to da je HV ušla u NATO. Znači da nije u tako jadnom stanju o kakvom govori gđa Kitarović. Svi mi želimo nove borbene zrakoplove, no moramo biti realni. U mandatu ove vlade više od 1,2 milijarde kuna uloženo je u modernizaciju vojske. Ona govori o OSRH “koji si možemo priuštiti”. Pa takve oružane snage i imamo.

Druga opcija – gašenje

Da možemo uložiti više novca, imali bismo više. Evo, neka nam gđa Kitarović, ako zna kako, pronađe milijardu eura pa ćemo imati novu eskadrilu. Kaže da o OSRH moramo odlučiti “racionalno, ali i hrabro”. Slažem se, ali ona zna kakva je druga opcija bila. Da nismo poslali MiG-ove na novi remont, došlo bi do gašenja borbene eskadrile. Nisam za to da u ovakvu polemiku ulazimo javno, a kao kandidatkinja za predsjednicu gđa Kitarović može doći u Ministarstvo na razgovor kad god želi. Želim joj sve najbolje, pa čak i postane li vrhovna zapovjednica ovih naših “jadnih i žalosnih snaga”. Zamolio bih sve predsjedničke kandidate da ne politiziraju oko OSRH jer to je ozbiljna institucija, kakva je bila u ratu, tako i sada u miru.

>>Kolinda Grabar-Kitarović: I MORH se uključio u Josipovićevu kampanju

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • tolitol:

  On se hvali da je u mandatu ove vlade (dakle u zadnje 3 godine) u modernizaciju vojske uloženo 1,2 milijarde kuna. No ne spominje da je samo u 2013. iz državne, županijskih i općinskih bankrotiranih kasa potrošeno je 1,7 milijardi ... prikaži još! kuna na registriranih nevjerojatnih 50 tisuća udruga koje najvećim dijelom parazitiraju u ovoj zemlji i/ili na neki način odrađuju zadaće za svoje političke gospodare. Što su li prioriteti? Glavno je da se obrušio na Kolindu koja prijeti njegovom stranačkom kolegi na Pantovčaku. To je prioritet.

 • Bulaba:

  Daj Kotromanoviću šuti, pretvorio si vojsku skupa sa svojim kukuriku jaranima u izviđače, ne bi se mogli obraniti ni da nas napadnu Hare Krišne.

 • Avatar ziga.cvarkes.5
  ziga.cvarkes.5:

  Sad je već na milijardi...E moj Kotromanoviću, prodana dušo!