Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Koštunica će inicirati poništenje svih ugovora Prištine i Beograda

koštunica
Arhiva VL
22.09.2012.
u 13:37

Navodi i da su sporazumi koji su u Bruxellesu postignuti između predstavnika Beograda i Prištine protuustavni, da krše pravni poredak Srbije i suprotni su srpskim nacionalnim i državnim interesima

Demokratska stranka Srbije će podnijeti inicijativu Ustavnom sudu da stavi izvan snage uredbe koje su nastale temeljem sporazuma što su u Bruxellesu potpisani između Beograda i Prištine, izjavio je predsjednik ove stranke Vojislav Koštunica, doznaje agencija Beta.

- Istovremeno, DSS će od Ustavnog suda tražiti obustavu provođenje svih akata i radnji koji proistječu iz ovih sporazuma dok traje postupak ocjene ustavnosti, da ne bi nastale dugoročne štetne posljedice - naveo je Koštunica u pisanoj izjavi agenciji Beta te izrazio uvjerenje da su "sporazumi koji su u Bruxellesu postignuti između predstavnika Beograda i Prištine protuustavni, da krše pravni poredak Srbije i suprotni su srpskim nacionalnim i državnim interesima".

- Najbolji način za državu da se riješi ovih štetnih sporazuma je da Ustavni sud zbog neustavnosti sve ove odredbe stavi izvan snage - mudruje Koštunica

Komentara 5

TM
Tvrtko mali
13:45 22.09.2012.

Kakvi ugovori sa Pristnom.Postoje ugovori sa Americkom ispostavom u Pristini a takvi ugovori se neponistavaju ako neces da sutra tuce na Amerskoj televiziji da Srbi gaze prava Sumadinaca

OB
-obrisani-
13:48 22.09.2012.

Jedini pravi politicar u Srbiji koji zna sta hoce !!!

LI
Livi
13:50 22.09.2012.

Pravi drzavnik, koji stiti nacionalne interese svoje drzave, a ne kao nasi, od kojih je jedan ustvrdio da smo slucajna drzava, da je njegov narod jedan paradoks, koji tjera svoje istomisljenike na ratifikaciju sporazuma s Bosnom i Hercegovinom. I unatoc svemu, "neovisni hrvatski mediji" mogu tvrditi da je u Saboru "pomeo" opoziciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije