Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kosovski Albanac koji je počinio masakr u Finskoj birao je žrtve

Istražitelji na mjestu masakra
AFP PHOTO
02.01.2010.
u 11:27

Rane žrtava ukazuju na to da je napadač odabrao baš njih. Nije bilo metaka ispucanih u pravcu prolaznika, izjavio je inspektor finskog nacionalnoga ureda za kriminalnu istragu

Počinitelj ubojstva više osoba na Staru giodinu u gradiću Espoou u Finskoj ciljao je na određene osobe kad je otvorio vatru u trgovačkom centru, rekli su istražitelji finske policije.

"Rane žrtava ukazuju na to da je napadač odabrao baš njih. Nije bilo metaka ispucanih u pravcu prolaznika", izjavio je inspektor finskog nacionalnoga ureda za kriminalnu istragu u on line izdanju dnevnika Helsingin Sanomat.

Ibrahim Shkupolli (43), kosovskog podrijetla, usmrtio je četiri zaposlenika - tri muškarca i jednu ženu - u velikom trgovačkog centru na Staru godinu u Espoou, 15-ak kilometara od Helsinkija, prije nego li je počinio samoubojstvo.

Policija je potvrdila da su među žrtvama masakra i sam ubojica i njegova bivša partnerica. No nije jasno navela motiv masakra, priopćivši samo da je Shkupolliju ranije određena sudska zabrana prilaska bivšoj djevojci, koja je poslije pucnjave pronađena mrtva u svom stanu. Zločin je najvjerovatnije počinjen iz ljubomore, zaključila je finska policija.

Shkupolli, poreklom iz Kosovske Mitrovice, vodio je buran život i ima historiju sukoba s policijom. On je današnjim ubojstvima okončao niz sukoba sa svojom bivšom djevojkom, s kojom se prvi put sreo neposredno po dolasku u Finsku 1990. godine. Pored veze s ubijenom djevojkom, čije ime za sada nije objavljeno, Shkupolli je bio oženjen Albankom s kojom je imao obitelj, a u vezi s ubijenom Finkinjom bio je 18 godina, prenosi BBC. Ta veza konačno se raspala prošle godine, a djevojka je zatim policiji prijavila da joj Shkupolli prijeti smrću.

Ključne riječi

Komentara 17

MA
mateja23
12:36 02.01.2010.

Evo ga jos jeadn iz Republike odlucio da nam pokaze kako je u ne zavisnosti? Jos samo da uzme Hrvatskog advokata pa da stvore odbranu kako ga je Srbija naterala na sve, jer ipak, zna se ko je zapoceo rat.... A mozda mu HR i platitroskove, kad moze u Hagu, moze i u Finskoj,,,,,

VI
vitaszorcms
12:37 02.01.2010.

JKM - slažem se sa tvojom analizom i potpuno je realna !

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
11:40 02.01.2010.

Laka ti zemlja brate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije