Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na pravoslavni božić

Kosovska policija uhitila devet osoba u Gračanici nakon liturgije

'za crnu....17. 02. 2004.  lisice ilustracija za oslobadjanje od lisica i pokusaj samoubojstva vjesanjem  lisice uhicenje snimio: zeljko hladika'
Željko Hladika/Pixsell
07.01.2013.
u 14:52

Međunarodna zajednica već mjesecima traži od Beograda ukidanje "paralelenih struktura vlasti" na sjeveru Kosova

Kosovska policija uhitila je nakon božićne liturgije u manastiru Gračanica devet Srba što je agenciji Tanjug potvrdio kosovski ministar unutarnjih poslova Bajram Redžepi. Privedeni su na sebi imali obilježja civilne zaštite, a trenutačno se nalaze na informativnom razgovoru u policijskoj postaji. 

Predsjednik općine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je agenciji Beta da je u ponedjeljak ujutro uhićena skupina mladića koji su s direktorom Ureda za Kosovo Aleksandrom Vulinom krenuli na božićnu liturgiju u Gračanicu. 

– Privedeno je između šest i devet mladića i sumnjiče se da su pripadnici civilne zaštite srpskih službi sigurnosti što uopće nije točno – tvrdi Pantić koji je ujedno i zamjenik direktora Ureda za Kosovo.

Dodao je kako "Beograd od međunarodne zajednice očekuje da spriječi ovakve i slične provokacije". Međunarodna zajednica već mjesecima traži od Beograda ukidanje "paralelnih struktura vlasti" na sjeveru Kosova koje su pod direktnim nadzorom srpske vlasti među kojima je, kako tvrde, nekoliko stotina pripadnika policije i sigurnosnih službi.

>>Nikolić: O čemu ćemo pregovarati ako ne smijem ići na Kosovo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije