Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbi izbacili braću

Kosovo: Srbi Srbima preuzeli općinsku zgradu

kosovo - izbori
Reuters
15.01.2010.
u 13:22

Rukovodstvo Općine Štrpce u Kosovu, ustrojeno prema kosovskom zakonu, preuzelo je zgradu samouprave koju su koristili predstavnici po sustavu Srbije.

Rukovodstvo Općine Štrpce u Kosovu, ustrojeno prema kosovskom sustavu i zakonu, preuzelo je danas zgradu lokalne samouprave koju su koristili predstavnici samouprave formirane po sustavu Srbije, javljaju danas srbijanski mediji upozoravajući kako se nastavlja nasilje nad Srbima koji ne priznaju kosovsku vlast nego formiraju svoje paralelne organe vlasti.

- Predvođeni takozvanim gradonačelnikom, oni su jučer iskoristili neradni dan, ušli u naše prostorije, promijenili brave i zauzeli naše urede, a svu dokumentaciju su izbacili u hodnike - rekao je Zvonko Mihajlović, predsjednik Općine Štrpce koju financira vlada Srbije najavljujući tužbu protiv "kosovske općine" i nastavak rada bez obzira što su ih izbacili Srbi koji prihvaćaju kosovsku vlast i zakone.

- Mihajlović je odbijao konstruktivno rješenje, nazivajući nas nelegitimnim dužnosnicima. Bili smo prisiljeni promijeniti bravu ureda predsjednika općine. Sve ostale službe povezane sa službama Srbije ostale su raditi u općinskoj zgradi - rekao je Bratislav Nikolić, načelnik općine ustrojene prema zakonima Kosova.

Ključne riječi

Komentara 21

TC
tigar-cro
14:56 15.01.2010.

Uh....ne znam, kako bih, prezivio dan, bez ove, vijesti!!! Koga, jos, zanima sto rade CG i Kosovo. osim njih samih??? Ovo moze, jedino, biti, \"\"plodno tlo\"\" za one koji vole siriti, razdor i netrpeljivost, medju narodima a, u cemu, uveliko,o, pomazu.....novinarcici-\"\"piskarala\"\"....

DO
downunder
16:38 15.01.2010.

@@acide@@ kako znaš da mi je bilo logično? Da je bila normalna država ne bi završila kako jest. OK, ako je to tebi normalno samo naprijed. Samo te želim upozoriti da u takvim situacijama dolazi do građanskog rata. Mislim paralelnimm vlastima i fanaticima koji se bore za jednu od rakcija. Usput molim te nemoj o belosvetskoj zaveri protiv srpstva a bilo ti je logično da u (Citat: \" jedino kad su Srbi u pitanju za tebe na postoji paralela !.\") Pozdrav

BT
bili-tartuf
16:16 19.01.2010.

..i cá bi bija onda Savo Strbac iz Strbci ??...mozda Skipetar ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije