Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atifete Jahjaga:

'Kosovo o unutrašnjim pitanjima neće razgovarati sa Srbijom'

Atifete Jahjaga
Žarko Bašić/Pixsell
02.10.2012.
u 18:49

Jahjaga nije željela komentirati izjave šefice EU za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton kako se Priština i Beograd trebaju pripremiti za teške odluke, ali je istaknula kako je stav Kosova poznat

– Postoje neke linije. Crvene linije koje su odredili građani i institucije Kosova i ni jedno unutrašnje pitanje naše države neće biti tema razgovora s nekom drugom državom, posebice ne sa Srbijom – rekla je predsjednica Kosova Atifete Jahjaga za agenciju Beta, a prenose mediji u Srbiji.

Ona nije željela komentirati izjave šefice EU za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton kako se Priština i Beograd trebaju pripremiti za teške odluke, ali je istaknula kako je stav Kosova poznat, a to znači "da se neće prijeći crvene linije u tim razgovorima". Kosovska predsjednica ponovila je stav kako su razgovor i dijalog najbolji način reguliranja odnosa između država regije, ali je dodala da će u tim razgovorima "obje strane biti predstavljene kao države i ravnopravne strane, a ne ni na koji drugi način".

>>Pregovore s Beogradom najvjerojatnije će predvoditi Thaci

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
19:16 02.10.2012.

razgovori mogu biti nametnuti, tesko je snekim razgovaratio kada on ne priznaje da te je obezpravio,oduzeo autonomiju,protjerao i spalio sva dokumenta osobna, ubijao ti ljude i mnoge od leseva odvezao tamo daleko od mjesta zlocina,a ne da da ih sahranis....nijeje lako razgovarati snekim koji ti stalno stavlja balvane i blokade u svim putevima

PO
poirot
19:26 02.10.2012.

Mit o albanskoj brojnosti. Koha Ditore je skoro iznela po prvi put nefrizirane podatke. Sa sve Albancima iz Albanije kosovskih Šiptara ima 1.300.000. Od toga zaposleno svega 250.000. Oni ne mogu naseliti ni Kosovo a ne Srbiju. Ispraznila su se šiptarska sela na Kosovu, i većina sišla u grad.

LU
luftbrenzer
19:15 02.10.2012.

Kad Kosovo već ima tako moćne zaštitnike (bez kojih Kosova nikad nebi bio), neka hrabro objave rat Srbiji i neka taj problem riješe jednom za svagda. Vjerujem da bi se Šiptarima u pravednoj borbi za samostalnost, rado pridružili i braća Hrvati, sa svojih pola milijuna prokušanih ratnih veterana, koji su slomili četvrtu silu u Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije