Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Vlade

Kosovo dobiva vojsku i Ministarstvo obrane

Enver Hoxhaj
Igor Kralj/PIXSELL
04.03.2014.
u 13:01

- Ovo pokazuje da je Kosovo od uvoznika sigurnosti postalo sigurna zemlja i izvoznik sigurnosti - napisao je Hoxhaj na svom Twitter profilu.

Vlada Kosova usvojila je prijedlog o osnivanju oružanih snaga Kosova, javljaju mediji u Srbiji pozivajući se na kosovskog ministra vanjskih poslova Envera Hoxhaja i taj potez, prema njemu, otvara put integracije Kosova u NATO.

- Ovo pokazuje da je Kosovo od uvoznika sigurnosti postalo sigurna zemlja i izvoznik sigurnosti - napisao je Hoxhaj na svom Twitter profilu, a prištinski mediji prenose kako je na današnjoj sjednici vlade Kosova odlučeno da se dosadašnje Ministarstvo sigurnosnih snaga preimenuje u Ministarstvo obrane.

Kako je izjavio kosovski premijer Hashim Thaci, jedan od zadataka oružanih snaga je obrana teritorijalnog suvereniteta Kosova, a u njihovom sastavu bit će pet tisuća aktivnih vojnika i tri tisuće u pričuvi. - Oni su to ranije najavljivali, ali mi smo tražili jamstva od NATO-a i KFOR-a da, ukoliko se nekada formira ta vojska, ne smije dolaziti na sjever Kosova bez odobrenja KFOR-a - izjavio je srpski premijer Ivica Dačić reagirajući na vijesti iz Prištine o ustroju kosovske vojske te dodao kako "to nije dio Bruxelleskog sporazuma" te da se nada kako će "jamstva dobivena od NATO-a i KFOR-a biti realizirana u praksi ako bude potrebe".

>>Enver Hoxhaj: Hrvatska nam je druga domovina

Komentara 11

DU
Deleted user
11:56 05.03.2014.

Svaka čast. Čestitamo.

Avatar angelkovich
angelkovich
15:34 04.03.2014.

braća...po materi

SE
selbivoje
13:58 04.03.2014.

cestitke kosovu,i njenoj vojsci, zelimo vam uspjeha i brzi ulazak u nasoj alijansi (Nato).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije