Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori s EU

Kosor za Bloomberg: Mi u Hrvatskoj moramo više raditi

kosor (1)
Patrik Macek/PIXSELL
15.06.2011.
u 12:49

- Kolektivni ugovori po kojima plaće ostaju iste neovisno o padu ili rastu gospodarstva su neodrživi, kaže Kosor

- Hrvatska će vlada, u ovoj završnoj fazi učlanjenja u Europsku uniju, srezati budžet ispod ciljane granice i privući više ulaganja kako bi izvukla zemlju iz recesije - kazala je premijerka Jadranka Kosor u intervjuu za Bloomberg.

Potaknuta prošlotjednom najavom ulaska Hrvatske u EU u srpnju 2013. Kosor je najavila kako će njezin kabinet srezati mnogobrojnu administraciju i ponuditi više financijskih inicijativa kako bismo privukli strane ulagače.

- Sigurna sam da će Hrvatska krenuti putem oporavka - naglasila je i dodala kako je zaključivanjem pregovora zaključena najkompliciranija faza priključenja EU.

Premijerka je izrazila i svoje nade u godišnji ekonomski rast od 1,5 posto.

- Hrvatskoj je potrebno 14 milijardi eura samo za infrastrukturu, a "novi polet" sigurno će se osjetiti nakon stranih ulaganja koja su u 2010. pala na trećinu ulaganja iz 2009. godine - objasnila je Kosor.

Glavni cilj, kako je rekla u intervjuu, je dobro isplanirati kampanju kako bi građani na referendumu, koji se mora održati najkasnije 30 dana od potpisivanja pristupnog ugovora planiranog za prosinac, podržali ulazak u EU.

- Uvjerena sam kako će ljudi na referendumu glasovati za ulazak u EU jer Hrvatska stvarno nema drugih opcija - dodala je i pojasnila kako većina građana shvaća kako se bez rezova u javnom sektoru ne može krenuti naprijed.

- Kolektivni ugovori po kojima place ostaju iste neovisno o padu ili rastu gospodarstva su neodrživi - rekla je premijerka Kosor i naglasila: - Mi u Hrvatskoj moramo više raditi.

Čini se kako premijerki ne smeta ni monitoring članica EU. - To je prilika da ojačamo naše reforme i da građani vide kako se vrijeme ne može vratiti unatrag - uvjerena je Kosor i dodaje:

- Borba protiv korupcije ne može se vratiti unatrag. Ništa više neće biti isto.

Iako je, kako su naglasili u intervjuu, suočena s parlamentarnim izborima na kojima će, prema rezultatima ankete agencije IPSOS Puls, imati podršku samo 22 posto građana, Kosor nastavlja:

- Nastavak borbe s korupcijom velik je teret, ali i dalje se nadam uspjehu. Samo su snažne stranke sposobne počistiti vlastitu kuću.

Komentara 125

DO
doktorica
07:29 16.06.2011.

problem u nas je da oni koji rade dobivaju manju plaću od onih koji glume da rade ali se šminkaju u odijelima i glume nekakve menagere.ali radi svoje nesposobnosti nas upropašćuju.....

CH
CHMC92
15:36 15.06.2011.

Pa sta cekas Jadranko. Krasti i lagati, jel to znaci rad?

OB
-obrisani-
16:29 15.06.2011.

Mislim da su nas odveli u bjedu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije