Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kosor: Vlada ne koči istrage o korupciji

premijerka
Arhiva VL
14.10.2009.
u 13:05

- Vlada ne koči istrage o korupciji - odgovorila je Kosor na novinarski upit dodavši da se to vidi svaki dan. "Vlada apsolutno podupire sva neovisna tijela koja rade na istragama, otkrivanju i eventualnom procesuiranju svih koji su za nešto odgovorni, bez obzira kako se zovu".

Osjećam se radno kao i svaki dan, imam snage i volje, ali u prevelikoj smo stisci s vremenom. Radimo na konačnoj verziji proračuna - izjavila je premijerka Jadranka Kosor novinarima u Saboru.
- Ovo s proračunom iznimno je težak posao jer su limiti koji su postavljeni ministarstvima manji od lanjskih pa će to biti uistinu težak posao - nastavila je.

Što se tiče medijskih napisa o rekonstrukciji Vlade, premijerka je uzvratila kako uvijek u medijima piše o tome tko dolazi, a tko odlazi iz neke vlade.
- Ako bude potrebe za zamjenom bilo koga, to će se dogoditi, ali sada je naš prvi posao proračun, na tome radimo, tu imam potporu svih ministara koji se trude iznimno završiti taj posao. Nikome se ništa ne klima, svi rade svoj posao - kazala je premijerka na pitanje klima li se pozicija ministra Polančeca.

- Ministar Polančec radi izuzetno težak posao raspetljavanja, od sudbine brodogradilišta do drugih poslova, tako da u tome ima moju potporu jer treba taj posao završiti, a da je teško, teško je. Mislim da možemo biti zadovoljni izvještajem Europske komisije, vjerojatno je riječ o posljednjem izvještaju, jer ćemo mi taj posao sigurno završiti do sredine iduće godine - optimistična je premijerka.

- Vlada ne koči istrage o korupciji - odgovorila je na novinarski upit dodavši da se to vidi svaki dan.

- Vlada apsolutno podupire sva neovisna tijela koja rade na istragama, otkrivanju i eventualnom procesuiranju svih koji su za nešto odgovorni, bez obzira kako se zovu - objasnila je Kosor.

Reagirala je i na to da bi zemljište Spomen-područja Ovčara moglo doći u ruke novog vlasnika Vupika kazavši da se to se ne može dogoditi. Rekla je da je dala nalog da se vidi o čemu se radi jer o tome doznala kada i javnost.  Za mene je to potpuno neshvatljivo, međutim vidjet ćemo i bez obzira tko će na natječaju ostvariti uvjete za kupovinu, sasvim sigurno treba učiniti sve i to ću apsolutno i poduzeti da se Ovčara, odnosno to područje, izuzme - poručila je Kosor.

Ključne riječi

Komentara 22

KV
kvakva
18:16 14.10.2009.

Slučaj Mravak, HEP: Vlada je za šefa, umjesto poznatog milijardera Mravka, instalirala osobu pod čijim je nadzorom (pa onda i prema čijim je naputcima) Mravak manipulirao milijardama. To se zaista zove borbom Vladinom-Kosoričinom protiv korupcije. I tako u HCu, HACu i svim pravim tzv. H-tvrtkama (tvrtkama-hobotnicama).

XY
xychhr200
14:07 14.10.2009.

Kosor: Vlada ne koči istrage o korupciji Nego što nego upravo oni koče istrage, jer je baš ta bratija najviše korumpirana i najviše su opljačkali narod...

MA
max221
14:45 14.10.2009.

Njie Eu hrvatskog mentaliteta da sljep vjeruje i ima pamćenje ribice. Polančec/Co su odavna trebali bit na služenju kazne i njihova imovina trebala je bit zapljenjena. A jaca tvrdi da korupcije nema... di ona živi? Njezina stranka je Glavni kordinator korupcije u Hr..a poslje kradljivci postaju ugledni gospodarstvenici i sl...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije