Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet tvornici

Kosor u Spin Valisu našla idealan stol za donošenje proračuna

kosor (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/6
03.11.2010.
u 13:07

- Kada se pogleda drvna industrija, koja prva izlazi iz krize, onda se može reći da je to poruka nade za sve nas – kazala je premijerka Kosor

- Izlazak drvne industrije iz krize, za što je najbolji primjer Spin Valis, pokazetelj je da je Vlada na vrijeme prepoznala probleme i poduzela mjere koje su sada donijele rezultate. Međutim, najvažnije je da su ovdje ljudi koji znaju što hoće, koji dobro rade svoj posao i imaju viziju – istaknula je premijerka Jadranka Kosor za današnjeg posjeta požeškoj drvnoj tvrtki Spin Valis.

Obradovala ju je činjenica što su se u tvrtku vratili radnici koji su bili otpušteni u vrijeme krize.

- To je dobar podatak za sve nas. Kada se pogleda drvna industrija, koja prva izlazi iz krize, onda se može reći da je to poruka nade za sve nas – kazala je premijerka Kosor i obećala nakon sastanka s vodstvom tvrtke da će Vlada i dalje poduzimati određene korake kako bi izvoznicima olakšala njihovu poziciju na svjetskom tržištu.

Dodala je kako bi Vlada trebala slušati i čuti one u gospodarstvu koji su uspješni i čiji prijedlozi mogu pomoći cjelokupnom razvoju gospodarstva.

- Poruka s ovog sastanka u Požegi je da se zaista trebamo okupljati oko najvažnijih projekata i da su u tom smislu svi dobrodošli. Nakon današnjeg posjeta mogu reći da sam optimističnija nego jučer glede izlaska iz krize – poručila je premijerka.

Za obilaska tvrtke u pratnji predsjednika uprave Zdravka Jelčića, potpredsjednika Vlade Božidara Pankretića i ministra gospodarstva Đure Popijača premijerku je oduševio jedan masivni stol. Kada je vidjela da se vrlo lako smanjuje i povećava po želji vlasnika te da pritom ostaje jednako čvrst i lijep, ushićeno je rekla:

- Ovo je pravi stol za donošenje proračuna!

Zdravko Jelčić iskazao je zadovoljstvo što su na kratkom sastanku promišljali o tome kako što prije i uspješnije riješiti ključne probleme u Hrvatskoj kao što je zapošljavanje, izvoz te proizvodnja konkurentnog proizvoda.

- Zajedničkim radom može se puno toga napraviti, a prije svega doći do velikih sredstava Europske unije jer nam se sada otvaraju strukturni i regionalni fondovi. Nama su nasušno potrebna takva sredstva za velike investicijske procese. Mi u Spin Valisu planiramo 6 milijuna eura ukupnih investicija. Važno nam je u tome imati podršku Vlade  jer se radi o industriji koja ima pet posto nižu uvoznu komponentu. Uz to, imamo znanje i osvojeno inozemno tržište – kazao je Jelčić.

Komentara 16

OB
-obrisani-
13:39 03.11.2010.

Drveni stol je krasan ,a i drven je,,ma jednostavno prekrasan je,,svi smo oduševljeni. Imamo stol za proračun

BR
brkić
13:37 03.11.2010.

...a jel Jaca išla u Pleternicu otvoriti čuvenu školsku dvoranu.Koliko vidim Lucić je postao osobni Jacin nosač kišobrana.Možda mu i progleda kroz prste pa skokne vidjeti remek djelo od vodoskoka u Pleternici.

OB
-obrisani-
13:31 03.11.2010.

Spin Valis - Vaš stol, idealan za proizvodnju spinova!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije