Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade za ulagače godine

Kosor: U prvi krug privatizacije brodogradilišta išli smo iskreno

kosor polančec
Renato Branđolica
19.10.2009.
u 11:14

Ako napravimo realan proračun za 2010. godinu i napravimo sve što smo odlučili kako bismo "pospremili svoju kuću", mogu reći da sam umjereni optimist što se gospodarskog rasta tiče, rekla je Kosor.

ZAGREB - U prvi krug privatizacije brodogradilišta išli smo apsolutno iskreno, no nismo imali sreće. Sada pripremamo drugi krug u kojem će sigurno biti promjena, ali o detaljima ne mogu govoriti. Sastanak užeg Vladina tima održat će se danas popodne, a nakon toga ćemo donijeti konkretne odluke, rekla je premijerka Jadranka Kosor odgovarajući na pitanja novinara nakon dodjele nagrade za ulagača godine, održane danas u Zagrebu.

Komentirajući najavu štrajka glađu radnika splitske Željezare, Kosor je izjavila kako je već bilo nekih razgovora s predstavnicima radnika, kako razumije njihovo teško stanje, te kako će se nastaviti nastojanja da se njihov problem riješi.

- Molim radnike Željezare da se ako je moguće još malo strpe sa svojom odlukom o štrajku glađu jer time narušavaju svoje zdravlje, i to ne bi trebao biti način rješavanja problema. Napravit ćemo sve što možemo da pomognemo tim ljudima - rekla je Kosor.

O mogućim posljedicama za odgovorne u aferama u HAC-u Kosor je ponovila kako će konačna odluka biti donesena nakon što rezultati istrage pokažu tko je za što odgovoran.

Premijerka Kosor otvorila je prije toga konferenciju na kojoj su dodijeljene nagrade za ulagača godine koju su organizirali Agencija za promicanje izvoza i ulaganja (APIU) i Ministarstvo gospodarstva.

Otvarajući konferenciju kazala je kako će sljedeća godina biti teška, no kako vjeruje da, zapnemo li svim snagama, možemo očekivati svjetlo na kraju tunela, koje neće biti od vlaka iz suprotnog smjera.

- Postigli smo značajne uštede, no to nije dovoljno. Tražimo još i s ovog mjesta pozivam sve koji donose odluke da to učine odmah, uključujući i šefove javnih poduzeća da, ako još nisu, smanje masu plaća u tvrtkama koje vode za 10 posto - poručila je Kosor.

Najavila je kako će Vlada i dalje činiti sve da Hrvatska postane jedna od 30 najatraktivnijih ulagačkih destinacija u svijetu, i kako dosadašnja izravna ulaganja od 22 milijarde eura pokazuju da smo na dobrom putu.

- Mi smo mala i otvorena ekonomija koja ne može utjecati na globalna kretanja, nego moramo iskoristiti svoju otvorenost i uz kvalitetan zakonski okvir privlačiti ulagače. Ako napravimo realan proračun za 2010. godinu i napravimo sve što smo odlučili kako bismo "pospremili svoju kuću", mogu reći da sam umjereni optimist što se gospodarskog rasta tiče - zaključila je Kosor.

Nagrade za ulagače godine dobile su tvrtke Vetropack Straža, tvornica stakla iz Huma na Sutli, Solaris d.o.o. iz Novigrada, Vargon d.o.o. koji djeluje u industrijskoj zoni Kukuljanovo, te tvrtka Decospan Mato Furnir iz Oprisavaca kod Slavonskog Broda. Priznanje lokalnoj samoupravi za uspješno privlačenje ulaganja dobila je Općina Stankovci.

Komentara 22

EA
eagles
12:28 19.10.2009.

Tko laže? Hebrang ili Kosorica? Sigurno je samo to da laže netko iz HDZ-a!

OB
-obrisani-
12:47 19.10.2009.

..Kosor: U prvi krug privatizacije brodogradilišta išli smo iskreno ................................................................................ ..ma je Jaco...vjerujemo ti, kao sve sto si i tvoja partija napravili za Hrvatsku... , je ISKRENO.... .za pocetak.....pogotovo objava tvoje biografije....usta se onome osusila, ko kaze...da LAZES:::!!!!!!

OB
-obrisani-
11:57 19.10.2009.

Išli su iskreno kako su i naućili opljačkaj i uništi samo ima jedna kvaka u EU su pametni ljudi i znaju sa kakvim lopinama imaju posla!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije