Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kosor: U ožujku će službenici dobiti i drugi dio božićnice od 625 kn

vlada
Marko Prpić/PIXSELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
19.02.2010.
u 14:05

Vlada je odlučila iz državnih robnih zaliha namiriti štetu seljacima koji su ostali bez žita u silosima Đakovštine. Za to će se izdvojiti 18 tisuća tona pšenice.

U ožujku će djelatnici javnih službi i državni službenici dobiti drugi dio božićnice za 2009. u iznosu od 625 kuna neto, odlučila je danas Vlada. Ukupno je riječ o 117 milijuna kuna, kazala je premijerka Jadranka Kosor te je potpredsjednika GSV-a Božidara Kalmetu zadužila da početkom idućeg tjedna sazove sastanak s predstavnicima sindikata kako bi se dogovorili "što će se i kako raditi ove godine".

Kosor je istaknula kako svatko mora dati svoj doprinos prevladavanju krize u kojoj se zemlja nalazi.

Nadalje, Vlada je odlučila iz državnih robnih zaliha namiriti štetu seljacima koji su ostali bez žita u silosima Đakovštine.

Za to će se izdvojiti 18 tisuća tona pšenice. Kosor je istaknula kako u državnim robnim zalihama nedostaje 1006 tona kukuruza te izrazila želju da "oni koji su počinili kazneno djelo, koji su oštetili državu i seljake, odgovaraju za to što su učinili". Naglasila je kako Đakovština državi duguje 50 milijuna kuna na ime poreza.

Ministar gospodarstva Đuro Popijač kazao je kako očekuje da će se državni dug namiriti u procesu stečaja.

Na početku sjednice Kosor je kazala kako su otvorena još dva poglavlja, Ribarstvo i Okoliš te da je RH dobila poziv da otvori 23. poglavlje Pravosuđe.

Vlada će na zatvorenom dijelu sjednice raspraviti i potvrditi pregovaračko stajalište u tom poglavlju.

- Od deblokade pregovora u rujnu 2009. godine Hrvatska je otvorila više poglavlja nego u protekle četiri i pol godine - ustvrdila je Kosor te istaknula kako je 30 poglavlja otvoreno, a 17 zatvoreno.

- Radimo kao pčelice, ne posustajemo - zaključila je Kosor.

Komentara 37

WE
webber17
16:20 19.02.2010.

Vidi se da hrvatska vlada ne zaboravlja na obečanja i svaka joj čast na tome... Bolje dobiti išta nego ništa...

WE
webber17
16:49 19.02.2010.

Gledajte ove malene pionirčiće kako pišu protiv vlade... Prestrašno šta rade za jedan liz zokijeve guzice....

LI
lija11
15:48 19.02.2010.

Ja bi tu BOŽIĆNICU poklonil SUZANI , da si kupi novi broš !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije