Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije na presudu

Kosor: Suosjećam s Čačićem, ali premijer nema izbora

'OBZOR SPECIJAL   18.09.2012., Zagreb - Jadranka Kosor, bivsa premijerka RH, zastupnica HDZ-a, predsjednica Saborskog odbora za obitelj mladez i sport. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
Foto: 'Robert Anic/PIXSELL'
1/3
14.11.2012.
u 15:10

Vladimir Šeks: To nikome ne bih poželio i treba pokazati puno razumijevanja za njega

Jadranka Kosor bila je među članovima HDZ-a koji su komentirali drugostupanjsku presudu mađarskog suda Radimiru Čačiću.

– Suosjećam s Čačićem, vrlo neugodna situacija i za njegovu obitelj, ali mislim da politički premijer nema puno izbora. Mislim da će trebati reorganizacija Vlade, treba naći novu osobu i mislim da bi bilo neodrživo da potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva s pravomoćnom sudskom presudom i dalje ostane član Vlade, pa i zbog toga što mora ići u zatvor. Nužna je hitna reorganizacija i ono što premijer mora odmah napraviti jest naći novog čovjeka. Sasvim je sigurno da će ovo izazvati potrese u vladajućoj koaliciji, no to ne mora nužno značiti i raspad koalicije. Čačić je osuđen pravomoćno zbog smrtnih posljedica, ali nije za neko drugo teško kazneno djelo. Sigurno će odlazak Čačića, koji je potpredsjednik Vlade i ministar te predsjednik stranke koja je u koaliciji, izazvati poremećaje i potrese. Sad je, naravno, pitanje kako će to vladajuća koalicija izdržati i kako će na to reagirati sam HNS – rekla je Kosor.

>> Milanović o Čačiću: Zasad sve ostaje u domeni hipoteze

Slučaj je komentirao i Vladimir Šeks.

– To nikome ne bih poželio i neovisno od političkih razloga treba pokazati puno razumijevanja za njega. To je situacija u kojoj se bilo koji čovjek uvijek može naći, neovisno na kojoj se funkciji nalazi. Nadam se da će ljudski uspjeti prevladati tu situaciju i želim mu svako dobro – rekao je Šeks.

Goran Beus Richembergh zasad je jedini HNS-ovac koji se usudio komentirati presudu predsjedniku njegove stranke.

– Ovoga časa nije primjereno o tome razgovarati. Riječ je o najkrupnijoj mogućoj unutarstranačkoj i Vladinoj odluci i dopustite najprije da se predsjednik stranke obrati javnosti i da predsjedništvo stranke donese adekvatne odluke – rekao je Beus Richembergh.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja rekao je da mu je teško komentirati nešto što se dogodilo njegovu koalicijskom partneru i predsjedniku HNS-a.

– Nismo očekivali takvu presudu iako se svašta moglo sumnjati, teško je nešto komentirati što se svakome od nas u prometu može dogoditi. Za političke komentare mislim da je prerano. Bit će dosta vremena. Ljudski mi je žao kolege i prijatelja, koalicijskog partnera, ali to je dio života i to se događa. On će se vjerojatno ponašati u skladu sa svojim izjavama do sada, svako za sebe snosi odgovornost i ne bih to komentirao. Sada nije ratno stanje. Ništa nije uzdrmano i za sve će se naći rješenje u okviru stranke i zajedničke koalicije – rekao je Hrelja.

Komentara 29

SO
Somelier
15:28 14.11.2012.

Netreba reorganizacije vlade. Neka Čačić služi kaznu u Hrvatskoj i može iz zatvora upravljati vladom

OB
-obrisani-
15:30 14.11.2012.

Postovani!! Moje suosjecanje sa Cacicem je adekvatno Cacicevom suosjecanjem sa nasim Generalima! Lijep pozdrav!

RO
rogstrug
17:00 14.11.2012.

Gospođo Kosor ja suosječam sa porodicom pobijenih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije