Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje Hrvatske

Kosor, Šeks, Ivić i Božinović na središnjoj proslavi u Karlovcu

jadranka kosor  novskoj (1)
Boris Ščitar/PIXSELL
14.01.2011.
u 15:54

Svečanost počinje u deset sati u crkvi Presvetog Srca Isusova misom koju će predvoditi biskup Juraj Jezerinac

Premijerka Jadranka Kosar stiže na središnju državnu proslavu međunarodnog priznanja Hrvatske, koja se u subotu, 15. siječnja obilježava u Karlovcu. Potvrđen je i dolazak potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa, ministra branitelja Tomislava Ivića i ministra obrane Davora Božinovića.

Svečanost počinje u deset sati u crkvi Presvetog Srca Isusova misom koju će predvoditi biskup Juraj Jezerinac. Nastupit će i klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice. Potom slijedi mimohod postrojbi do Doma OSRH Zrinski. Tu će 32 braniteljske udruge predstaviti svoj rad, a posjetitelji će moći degustirati i domaće proizvode, kobasice, sireve, gulaš. U 12 sati počinje svečana akademija. Održat će se prigodni program i prikazati dokumentarni film o međunarodnom priznanju Hrvatske, kao sjećanje na 15. siječnja 1992. godine i zahvala europskim državama koje su priznale Hrvatsku.

Proslava međunarodnog priznanja osmi se put obilježava u Karlovcu. Želja je gradskog i županijskog vodstva da ta manifestacija postane tradicionalna.

Komentara 4

LE
leptirica11
00:14 15.01.2011.

slavite,slavite samo iako karlovac i nema razloga za to...ili ipak ima!

SJ
Sve je uzalud
15:01 15.01.2011.

Karlovac danas ima mnogo razloga da bude ponosan hodočašćem vrlih sinova Hrvatske koji je vode. Kakav prekrasan i eminentan skup pun radosti i domoljublja ispunjen srećom i zanosom, pjesmom i ushičenjem povodom međunarodnog priznanja republike Hrvatske.. Prosto sam se naježioo i nisam mogao zaustaviti lupanje srca i suzu u oku. Tako su naši čelnici ponosno uzdignute glave kao klisurine odslušali Himnu sa rukom na srcu i ispunjeni ponosom. Kako su samo na krasan način doveli Hrvatsku do vrha vrhova, tako da žrtve budu spokojne.Moraju se ponositi snagom i voljom koju su tu utrošili. Posebno je bilo divno gledati našu Jadranku Kosor onako ozarena lica i ponosna ne sve što je postigla u ove dvije godine. Vladimira Šeksa alkemičara svih pravnih uspjeha ove zemlje, kojeg nepravedno osuđuju oni neki da je ratni zločinac. On je ponos naše zemlje. Gospodina predsjednika Josipovića ne treba posebno spominjati, njegov sjaj u oku prosto je unio svjetlost u onu dvoranu kao gospod u obliku bijela goluba prosto je plijenio mirnočom i ponosom. Na licu gospode Pupovca i Uzelca se posebno vidjelo kao su ponosni svojom zemljom Hrvatskom i svojim srpskim porjeklom. Nema onog događaja bilo koje vrste koji se odnosi na domovinski rat a da oni nisu hodočastili. Svi su oni odali počast svima znanim i neznanim koji su pali za njihovu slobodu. Gospodin Milanović je na mene ostavio poseban dojam, imam osjećaj da ga je netko nešto pitao pola sata ne bi mogao odgovoriti na pitanje jer je toliko bio ganut i usredotočen na ovaj sveti događaj. Dvorana je prosto zračila budučnošću, ljubavlju, razumjevanjem,oprostom ako je netko nekog uvrijedio, posebnom mirom zajedništva i stremljenja ka zajedničkom cilju i interesima

SJ
Sve je uzalud
18:57 15.01.2011.

ADMINE zašto ste ovaj članak maknuli od pogleda javnosti u labirint novinarske korumpiranosti da bi pogodovali vlasti.............. treba ga tražiti sviječom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije