Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka poručuje

Kosor: SDP akcijom u Saboru neće uspjeti srušiti Vladu

jadranka kosor, hdz
Robert Anić/PIXSELL
18.10.2010.
u 17:12

Propast će SDP-ov plan da se Sanaderovim povratkom probude navodni spavači u HDZ-u, uvjerena je premijerka.

Premijerka Kosor izvijestila je novinare da je od predsjednika uprave HEP-a Lea Begovića dobila nalaze da u posjedu HEP-a nisu 134 stana, kako je do sada iskazivano, jer je nakon istrage utvrđeno da HEP raspolaže sa 300 stanova, 101 garažom i 83 poslovna prostora.

Kosor: HEP-ovim se stanovima od 2000. do 2003. trgovalo prema netržišnim uvjetima
– 166 stanova ne nalazi se u poslovnim knjigama od 2000. do 2003. godine što znači da se njima trgovalo prema netržišnim uvjetima – dodala je kazavši da sada na tome rade Revizija i Porezna uprava.

Najvjerojatnije će ti nalazi biti poslani i DORH-u jer je i u nekim drugim slučajevima predsjednik uprave HEP-a slao svu nađenu dokumentaciju.

Premijerka je otkrila te podatke nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Na sastanku je također bilo riječi o povratku Ive Sanadera u Sabor.

"Sanader se ima pravo vratiti u Sabor, ali neće proći SDP-ov plan rušenja Vlade"
– Ivo Sanader ima se pravo vratiti u Sabor – izjavila je predsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor na današnjoj konferenciji za novinare.

No, bez ustezanja je dodala kako će propasti SDP-ov plan da se Sanaderovim povratkom probude navodni spavači u HDZ-u, koji navodno snivaju poput "Trnoružice" i koji će shvatiti da nisu članovi HDZ-a. Kosor je uvjerena da se to neće dogoditi i kako SDP neće skupiti dovoljno ruku za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

– HDZ je jedinstven, a i koalicijski partneri HDZ-a jedinstveni su u stavu da do kraja treba dovesti rad na sva tri stupa rada Vlade, borbi protiv korupcije, gospodarskom oporavku i završetku pregovora s EU – kazala je Kosor.

Dodala je i da ima mnogo pokazatelja koji potvrđuju komplot Ive Sanadera i SDP-a. Kao jedan od pokazatelja navela je zahtjev SDP-a o izglasavanju nepovjerenja Vladi koji je najavljen istog dana kada je Sanader podnio zahtjev da mu se reaktivira saborski mandat, a i odlučili su Zorana Vinkovića isključiti iz stranke kad su bili sigurni da će u Saboru imati Sanaderov glas.

– Glavni je cilj ove SDP-ove inicijative  zaustaviti borbu protiv korupcije. Pad vlade značio bi odlazak premijerke, ministra Tomislava Karamarka i drugih ministara, ali i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. To je izravni udar na DORH – kazala je premijerka dodavši da se SDP protivio Bajićevu imenovanju na još jedan mandat.

– No, pad Vlade ne bi nužno značio i dolazak SDP-a na vlast – kaže premijerka i dodaje da bi SDP prije toga trebao pobijediti na izborima.

Na upit vidi li neslogu u oporbenim redovima jer Radimir Čačić kaže da bi izbore trebalo provesti u proljeće nakon što Hrvatska završi pregovore s EU, Kosor je dodala da se nije dugo čula s Čačićem, ali da smatra da on ne misli ono što govori o nesposobnosti i nekompetentnosti Vlade jer da je to u kontradikciji s njegovim prijedlogom da ova Vlada završi poslove u vezi s ulaskom u EU.

Ključne riječi

Komentara 168

BK
bez_komentara_2
18:57 18.10.2010.

Jadna ova država sa ovakvim idiotima!

JA
jankoprekobrda
19:10 18.10.2010.

Vlada se sama srusila i nedaj boze da netko okrene rit prema vladi i malo jace prdne ode Lazljivica Kosijeraca Jaca i njen tim \"vrsnih\" ministara.

Avatar bakunjin
bakunjin
18:52 18.10.2010.

@patuljčica rravnoooo u srridu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije