Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kosor: Piloti su mi rekli da je s MIG-ovima bilo sve u redu

Ono što je za mene kao predsjednicu Vlade važno, ali i za Vladu u cjelini jest to da je sasvim sigurno da se ova nesreća nije dogodila zbog, kako neki nagađaju, nedostatka novca, rekla je J. Kosor.
24. rujna 2010. u 11:03 143 komentara 4 prikaza
piloti (1)
Foto: MORH/J.Kopi
Pogledajte galeriju 1/7

Danas ujutro premijerka Jadranka Kosor, ministar obrane Branko Vukelić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Josip Lucić posjetili su u KB-u Dubrava Igora Trošelja i Marijana Kudlika, pilote koji su jučer doživjeli nesreću na vojnoj vježbi.

Premijerka Kosor kazala je da je dugo razgovarala s pilotima, kako su dobro i da je njihovo stanje stabilno.

- To je u ovom trenutku najvažnije, kako bi mogli nastaviti svoj posao - rekla je predsjednica Vlade.

Ministar Vukelić kazao je da istražitelji još nisu bili kod pilota i nisu razgovarali s njima jer je sad najvažnije da se završi liječenje i da se vidi je li  s pilotima sve u redu.

- Najvažnije je njihovo zdravlje, a stručno će povjerenstvo reći sve što se desilo jer važno je da dođemo do istine  - dodao je Vukelić.

Tijekom poslijepodneva dvojica pilota puštena su kući iz bolnice.

Jadranka Kosor napomenula je da je o modernizaciji ratnog zrakoplovstva razgovarala s predsjednikom Josipovićem i ministrom Vukelićem, a razgovarat će i dalje.

- Ono što je za mene kao predsjednicu Vlade važno, ali i za Vladu u cjelini jest to da je sasvim sigurno da se ova nesreća nije dogodila zbog, kako neki nagađaju, nedostatka novca. U razgovoru s pilotima doznala sam da je bilo apsolutno sve u redu, a što je uzrok nesreće, pokazat će istraga. Kad je o modernizaciji riječ, naravno da ona ide dalje.

Na priču o modernizaciji nadovezao se i ministar Vukelić:

- Predsjednik i premijerka Ministarstvu obrane dali su zadaću da pripremi plan za sljedeću sjednicu Vijeća obrane i detaljne informacije o svim mogućnostima modernizacije zrakoplovstva. Jedna od njih je i da se obnovi postojeća flota, tj. da se produži radni životni vijek flote, ali i sve varijante koje su ekonomski prihvatljive, a sve da bi se održalo Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

Na pitanje kako komentira izjavu predsjednika Josipovića o tome da nam zračni prostor čuva netko drugi, Vukelić je rekao da mi sami čuvamo svoj prostor, a da nikakva druga odluka nije donesena niti je o njoj raspravljano.

Premijerka Kosor dodala je da će nastojati da se Vijeće obrane sastane čim se predsjednik Josipović vrati iz SAD-a.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”
  • lojtra:

    Znači \'vako. Piloti su odlični a s avionima je bilo sve u redu? Onda je jedino moguće da je brdo \"Hum\" zaista nestašno poskočilo u nezgodnom trenutku.

  • sotokuco:

    Došao jednom neki tip u automehaničara i kaže mu da ima problem na automobilu. Ovaj ga je, naravno, pitao o čem se radi. Dotični odgovara da motor radi kao sat, ali da mu stalno gori lampica od ulja.

  • treble:

    znači jaca osobno vodi istragu?