Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjetili pilote

Kosor: Piloti su mi rekli da je s MIG-ovima bilo sve u redu

piloti (1)
Foto: MORH/J.Kopi
1/7
Autor
Sonja Hoffman
24.09.2010.
u 11:03

Ono što je za mene kao predsjednicu Vlade važno, ali i za Vladu u cjelini jest to da je sasvim sigurno da se ova nesreća nije dogodila zbog, kako neki nagađaju, nedostatka novca, rekla je J. Kosor.

Danas ujutro premijerka Jadranka Kosor, ministar obrane Branko Vukelić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Josip Lucić posjetili su u KB-u Dubrava Igora Trošelja i Marijana Kudlika, pilote koji su jučer doživjeli nesreću na vojnoj vježbi.

Premijerka Kosor kazala je da je dugo razgovarala s pilotima, kako su dobro i da je njihovo stanje stabilno.

- To je u ovom trenutku najvažnije, kako bi mogli nastaviti svoj posao - rekla je predsjednica Vlade.

Ministar Vukelić kazao je da istražitelji još nisu bili kod pilota i nisu razgovarali s njima jer je sad najvažnije da se završi liječenje i da se vidi je li  s pilotima sve u redu.

- Najvažnije je njihovo zdravlje, a stručno će povjerenstvo reći sve što se desilo jer važno je da dođemo do istine  - dodao je Vukelić.

Tijekom poslijepodneva dvojica pilota puštena su kući iz bolnice.

Jadranka Kosor napomenula je da je o modernizaciji ratnog zrakoplovstva razgovarala s predsjednikom Josipovićem i ministrom Vukelićem, a razgovarat će i dalje.

- Ono što je za mene kao predsjednicu Vlade važno, ali i za Vladu u cjelini jest to da je sasvim sigurno da se ova nesreća nije dogodila zbog, kako neki nagađaju, nedostatka novca. U razgovoru s pilotima doznala sam da je bilo apsolutno sve u redu, a što je uzrok nesreće, pokazat će istraga. Kad je o modernizaciji riječ, naravno da ona ide dalje.

Na priču o modernizaciji nadovezao se i ministar Vukelić:

- Predsjednik i premijerka Ministarstvu obrane dali su zadaću da pripremi plan za sljedeću sjednicu Vijeća obrane i detaljne informacije o svim mogućnostima modernizacije zrakoplovstva. Jedna od njih je i da se obnovi postojeća flota, tj. da se produži radni životni vijek flote, ali i sve varijante koje su ekonomski prihvatljive, a sve da bi se održalo Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

Na pitanje kako komentira izjavu predsjednika Josipovića o tome da nam zračni prostor čuva netko drugi, Vukelić je rekao da mi sami čuvamo svoj prostor, a da nikakva druga odluka nije donesena niti je o njoj raspravljano.

Premijerka Kosor dodala je da će nastojati da se Vijeće obrane sastane čim se predsjednik Josipović vrati iz SAD-a.

Komentara 143

LO
lojtra
12:29 24.09.2010.

Znači \'vako. Piloti su odlični a s avionima je bilo sve u redu? Onda je jedino moguće da je brdo \"Hum\" zaista nestašno poskočilo u nezgodnom trenutku.

SO
sotokuco
12:38 24.09.2010.

Došao jednom neki tip u automehaničara i kaže mu da ima problem na automobilu. Ovaj ga je, naravno, pitao o čem se radi. Dotični odgovara da motor radi kao sat, ali da mu stalno gori lampica od ulja.

PR
Protivcenzure
17:40 25.09.2010.

znači jaca osobno vodi istragu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije