Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počele pripreme

Kosor: Osnovat ćemo državni odbor za papin dolazak

kosor, vijenci (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
30.10.2010.
u 13:12

Dolazak pape u Hrvatsku je važna vijest za sve hrvatske građane i građanke, istaknula je premijerka Kosor.

Dolazak pape Benedikta XVI. u Hrvatsku premijerka Jadranka Kosor ocijenila je povijesnim događajem, te istaknula kako je potpora Svete Stolice Hrvatskoj izuzetno važna i prisutna već duže vrijeme.

-To je velika i važna vijest za sve hrvatske građane i građanke te sve vjernike u Hrvatskoj, izjavila je premijerka Jadranka Kosor, nakon polaganja vijenaca u povodu blagdana Svih Svetih na zagrebačkom groblju Mirogoj.

>>Papa dolazi u Zagreb kardinala Stepinca proglasiti svecem?

Premijerka je najavila i osnivanje državnog odbora, koji će organizirati papin dolazak u Hrvatsku u prvoj polovici sljedeće godine.

 - Dolazak Svetog Oca bit će dodatni poticaj svima nama da ustrajemo u reformama i poruka Europi da Hrvatska jest europska zemlja i da će svojom kulturom, tradicijom, gospodarstvom pridonijeti boljitku u EU – rekao je jučer predsjednik Ivo Josipović. Također je najavio osnivanje zajedničke crkveno-državne komisije koja će pripremati papin posjet Hrvatskoj.

 

Komentara 203

US
U srcu
21:38 30.10.2010.

za tebe i EU janeza

X2
xychhr-200
23:12 30.10.2010.

Kojih li ODVRATNIH, LAŽLJIVIH i LICEMJERNIH faca tih smrdljivih, pljačkaških i nesposobnih KRADEZENJARA...!!! Fuj, gadovi... niste dosta novca razbacali, pokrali itd... sada i na ovog beskorisnog tipa, koji se bori za prava pedofila, treba baciti milijune eura...

OB
-obrisani-
02:09 31.10.2010.

buco Sto god mi napravili ne mozemo se VISE izblamirati pred svijetom... Manje mozda-vise NE. I da li ce netko upitati svetog oca Papu zasto nitko iz Vatikana nije bio Tudjmanu na sprovodu... To me stvarno muzi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije