Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nacionalna sigurnost

Kosor o Registru branitelja: Objava podataka je kažnjiva

jug co, mladost
Foto: Zvonimir Pandža
1/2
28.12.2011.
u 21:20

Zakon o ništetnosti je ustavan, vjerujem da će ostati na snazi, poručila je Kosor.

– Zakon o ništetnosti štiti najveće vrednote Ustava i nema razloga za ocjenu njegove ustavnosti – poručila je u srijedu predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Rekla je i kako postoji apsolutna mogućnost da se svakome za koga postoji osnovana sumnja da je počinio zločin sudi u Hrvatskoj.

– Ne znam misli li možda predsjednik da bi svaki naš branitelj protiv kojega je podnesena optužnica trebao ići dokazivati svoju nevinost u Srbiju? To je za nas potpuno neprihvatljivo – poručila je donedavna premijerka.

Dodala je kako vjeruje da će sporni zakon ostati na snazi, komentiravši Josipovićevu izjavu da zakon nije izglasan potrebnom većinom. Naime, tvrdi Kosor, ne radi se o organskom zakonu pa je za njegovo izglasavanje bila dovoljna obična većina. Kosor se također usprotivila objavi Registra hrvatskih branitelja, koju je najavio novi ministar branitelja Predrag Matić.

– Objava podataka je kažnjiva. A objava ratnog puta može biti podloga za buduće namještene i falsificirane tužbe protiv branitelja i ni jedna država na svijetu nije objavila ratne puteve svojih vojnika jer je to pitanje nacionalne sigurnosti – smatra Kosor.

Komentara 253

GS
globalpress=SS
22:13 28.12.2011.

SDP revidira same sebe :)))

OB
-obrisani-
00:27 29.12.2011.

Osim laznih branitelja,jer oni su jedini koji profitiraju....

KA
Kakma
21:58 28.12.2011.

Njezino misljenje baci u septicku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije