Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kosor o Registru branitelja: Objava podataka je kažnjiva

Zakon o ništetnosti je ustavan, vjerujem da će ostati na snazi, poručila je Kosor.
28. prosinca 2011. u 21:20 253 komentara 1 prikaza
jug co, mladost
Foto: Zvonimir Pandža
Pogledajte galeriju 1/2

– Zakon o ništetnosti štiti najveće vrednote Ustava i nema razloga za ocjenu njegove ustavnosti – poručila je u srijedu predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor. Rekla je i kako postoji apsolutna mogućnost da se svakome za koga postoji osnovana sumnja da je počinio zločin sudi u Hrvatskoj.

– Ne znam misli li možda predsjednik da bi svaki naš branitelj protiv kojega je podnesena optužnica trebao ići dokazivati svoju nevinost u Srbiju? To je za nas potpuno neprihvatljivo – poručila je donedavna premijerka.

Dodala je kako vjeruje da će sporni zakon ostati na snazi, komentiravši Josipovićevu izjavu da zakon nije izglasan potrebnom većinom. Naime, tvrdi Kosor, ne radi se o organskom zakonu pa je za njegovo izglasavanje bila dovoljna obična većina. Kosor se također usprotivila objavi Registra hrvatskih branitelja, koju je najavio novi ministar branitelja Predrag Matić.

– Objava podataka je kažnjiva. A objava ratnog puta može biti podloga za buduće namještene i falsificirane tužbe protiv branitelja i ni jedna država na svijetu nije objavila ratne puteve svojih vojnika jer je to pitanje nacionalne sigurnosti – smatra Kosor.

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas