Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kosor: Nismo se osramotili u privatizaciji škverova

brodogradiliste
Goran Kovačić
01.10.2009.
u 12:37

Nikoga ne krivim za nastalo stanje oko brodogradilišta, poručila je premijerka duboko uzdahnuvši na novinarski upit hoće li Vlada u kojoj sjede Polančec i Šuker moći uspješno odraditi privatizaciju brodogradilišta.

Nismo se osramotili - poručila je premijerka Jadranka Kosor nakon ocjena u javnosti kako je prvi krug natječaja za privatizaciju hrvatskih brodogradilišta na koji su pristigle samo dvije ponude pravi fijasko.
 
- Imala sam veliki sastanak u Vladi i dogovaramo model po kojem ćemo nastaviti ovaj posao. Tražimo najbolje rješenje za drugu rundu privatizacije - otkrila je premijerka ističući da ono mora biti najoptimalnije za radnike brodogradilišta, ali i za državu te državna jamstva "jer mi taj teret u tom obliku ne možemo više nositi."  
 
Upitana hoće li netko odgovarati za situaciju oko provedbe natječaja, premijerka je poručila kako je na sastanku koji je održala sa svojim suradnicima i na kojem se raspravljalo o daljnjoj sudbini brodogradilišta opširno razmatrana dokumentacija oko privatizacije i pruženo objašnjenje za nastalo stanje. 

- Ne krivim nikoga, sada je najvažnije pokušati naći način da riješimo problem - naglasila je predsjednica Vlade. Manje odlučna premijerka je bila na upit hoće li biti moguće naći rješenje za brodogradilište sa sadašnjim sastavom Vlade, napose ministrima Šukerom i Polančecom. Nakon što je duboko uzdahnula, odgovorila je potvrdno, a na upit čemu takav uzdah, odgovorila je da je to zbog velikog broja novinarskih pitanja.
 
Povjerenstvo koje treba odlučiti o pristiglim ponudama na čelu s ministrom gospodarstva Damirom Ponačecom, koje se prema otpužbama Sindikata metalaca Hrvatske još niti jednom nije sastalo, bit će osnovano, najavila je predsjednica Vlade poručujući da će u njegov rad biti uključeni svi oni koji trebaju biti uključeni, pa i sindikati.

Ključne riječi

Komentara 18

HV
hdz=Veleizdaja
13:01 01.10.2009.

nismo se osramotili, već po tumačenju hdz-a,zapravo smo se proslavili !

HV
hdz=Veleizdaja
13:08 01.10.2009.

Dr. Ivo: \'Tko će me, ah, tko će me, konačno, muški? ma nije lik tetkica ma neeeeeeeee i to je umjetnost? isto kao i njegovi \"uspjesi\"!

LD
ldraskic
12:58 01.10.2009.

Ne znam zašto bi se netko sramio ekonomskog protekcionizma kojeg je u ovom slučaju provela vlada Rh,da su u nekom slučaju dali brodogradilišta u ruke nekakvog sumnjivog poduzetnika zamislite kakvi bi naslovi onda bili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije