Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Kosor nije željela komentirati ukidanje imuniteta Sanaderu

\'11.11.2010., Zagreb -   Vlada RH ,redovna sjednica Vlade RH pod prdsjedanjem premijerke Jadranke Kosor. Photo: Robert Anic/PIXSELL\'
Robert Anić/PIXSELL
09.12.2010.
u 15:57

Na sjednici Vlade premijerka Kosor nije se izjašnjavala o odluci vezanoj za bivšeg premijera Sanadera, no nije isključeno da se tijekom dana izjasni

Na sjednici Vlade premijerka Kosor nije se izjašnjavala o odluci vezanoj za bivšeg premijera Sanadera, no nije isključeno da se tijekom dana izjasni. Vlada je odradila redoviti dnevni red, a posebni naglasak premijerka je dala na raspodjelu sredstava za elementarne nepogode.

- Za elementarne nepogode osigurali smo 320 milijuna kuna, a toliki iznos ne bismo bili u mogućnosti odobriti da u rebalansu nismo povećali ta sredstva - rekla je premijerka.

Ministar Petar Čobanković objasnio je da se ta sredstva ne odnose na cijelu godinu, jer se one posljednje nalaze u proceduri popisivanja i verificiranja.

– Prema podacima štete su do rujna iznosile 1,2 milijarde kuna u 291 lokalnoj jedinici, a u rujnu za dodatnih 29 jedinica ta je šteta iznosila 102 milijuna kuna. Država sudjeluje ove godine sa 23,69 posto u odšteti, dok je prethodnih godina sudjelovala s manje od 10 posto - rekao je Čobanković.

Vlada je predložila izmjene Zakona o izborima zastupnika u Sabor, kojim će se izborni zakon uskladiti s promjenama Ustava i Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Tako će nacionalne manjine prvi put isto kao i državljani s prebivalištem u inozemstvu na sljedećim parlamentarnim izborima glasovati po novim pravilima. Građani koji trajno žive u inozemstvu na parlamentarnim izborima moći će birati tri saborska zastupnika i imat će pravo glasa isključivo u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava.  

Nadalje, pripadnicima manjina koje čine manje od 1,5 posto stanovništva mogli bi istodobno glasovati i za opće liste u deset izbornih jedinica i za zastupnika svoje manjine. Srbi koji jedini od svih manjina imaju udio veći od 1,5 posto imali bi i dalje zajamčeno pravo na tri zastupnika, ali bi postojala mogućnost da ih imaju četiri. Liste za zastupnike srpske manjine bit će navedene na istom listiću s ostalim izbornim listama, a pobjednik će biti ona lista koja bi u svim izbornim jedinicama dobila najviše glasova.

Komentara 9

PI
piccolo
16:11 09.12.2010.

Svaka joj čast, ubila je KRADEZE ko niko. Tak ih nebi dokrajčil ni Al Capone skupa sa Don Corleoneom. E sad, dali je znala što radi, otom potom, ali je vrhunski razvalila dobar dio mafije. Ostalo ih je još 10- tak u Vladi. Mora da je se boje ko cucki, drhte i cile u čošku.

UT
utatica
16:19 09.12.2010.

a je li dotičan komentirala presudu Šljivančaninu

CU
cunt
17:14 09.12.2010.

joj Pudlica,,,,,počela si se ponašati ko Vučjak, ne paše ti, moraš promjeniti kako ono rvati iz VL vele \'\'\'imidž\'\'\'\' a tvoji ljubavnici/ce nek te slikaju s leđa ili dok si nos kopaš,,,,,, ko Carlu,,,,sjećate se????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije