Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNO POČEO RADITI "HRVATSKI FBI"

Kosor: Nema više poslova preko veze

Kosor
Mišo Lišanin
23.09.2009.
u 15:52

Svečano otvarajući "hrvatski FBI", premijerka Kosor pozvala je mlade ljude da vjeruju kako će znanje biti jedini zalog budućega radnog mjesta.

Nitko, bez obzira na svoje prezime, neće moći napredovati preko drugih, a nitko do posla neće dolaziti drugačije osim svojim znanjem, najavila je premijerka Jadranka Kosor otvarajući danas, nakon više od godinu dana priprema, odjele za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, poznatije kao "hrvatski FBI", u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu. 
 
Pozvala je mlade ljude da vjeruju kako će znanje biti jedini zalog budućega radnog mjesta. No na novinarski upit znači li ta njezina izjava da državnim službama vlada korupcija i nepotizam koji sprečavaju normalno zapošljavanje, premijerka je odgovorila - apsolutno ne.
 
Uvjerenost kako se hrvatsko društvo kreće prema nultoj toleranciji na korupciju iznio je i prvi čovjek hrvatskog MUP-a Tomislav Karamarko poručujući na svečanosti početka rada kako neće biti nedodirljivih osoba ili slučajeva, te da će policija učiniti sve da se problem korupcije svede na najmanju moguću mjeru.  Najavio je kako će u danas svečano otvorenim uredima raditi 100 djelatnika.

Jedna od glavnih prepreka u pokretanju tzv. hrvatskog FBI-a u više od godinu dana priprema bio je problem smještajnog kapaciteta i traženje primjerenih prostora za rad, ocijenio je Oliver Grbić, glavni ravnatelj policije.

Inače, od prošlogodišnjeg rujna do danas USKOK, kojemu će sada u radu pomoći i novoosnovani uredi, zaprimio je korupcijske prijave za 864 osobe, od čega su 94 osuđene.

Ključne riječi

Komentara 76

FR
fratela
16:13 23.09.2009.

Dosta su svojih uhljebili širom zemlje, i bilo bi dobro da se svi oni pročešljaju, a onda nek premijerka veli nema više zapošljavanja podobnih, poslušnih i nesposobnih.

MA
markovfr
16:36 23.09.2009.

Kosor: Nema više poslova preko veze - A NI MANJE! ! !

OB
-obrisani-
16:04 23.09.2009.

ha ha a nek se sjeti kako je postala premijerka,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije