Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranka Kosor:

Kosor: Ne čudi Jandrokovićeva i Kalmetina potpora Karamarku

'15.11.2011., Zagreb - Tiskovna konferencija HDZ-a. Premijerka Jadranka Kosor stavila je bros s logom stranke.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
30.04.2012.
u 18:10

Na sjednici je prihvaćeno da od sljedećeg izbornog ciklusa svaki član stranke bira vodeću osobu stranke, po principu jedan član jedan glas

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na konferenciji za novinare izvijestila je kako su na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke i Nacionalnog vijeća prihvaćene izmjene i dopune stranačkog Statuta, izvještava HRT.

– Donijeli smo jednoglasnu odluku da se odmah nakon 20. svibnja započne s izradom novog Statuta, ali i programa HDZ-a – kazala je Kosor.

Na sjednici je prihvaćeno da od sljedećeg izbornog ciklusa svaki član stranke bira vodeću osobu stranke, po principu jedan član jedan glas, a izmjenama su ukinute i institucija brisanja iz članstva te odredba prema kojoj HDZ ima počasnog predsjednika stranke. Donesen je i Pravilnik o izbornoj promidžbi po kojemu će predstavnici stranke morati prikupiti 400 potpisa da bi postali kandidati za čelnu osobu .

– Na temelju odluka Nacionalnog vijeća donijeli smo odluku da do 5. svibnja u podne svi članovi koji žele biti kandidati za predsjednika, zamjenika, potpredsjednike stranke i članove Predsjedništva moraju istaknuti svoje kandidature – istaknula je Kosor.

Kosor je još komentirala kako nije iznenađena potporom Gordana Jandrokovića i Božidara Kalmete Tomislavu Karamarku.

- Već sam puno puta rekla, onaj tko se želi baviti politikom, a ja se želim baviti politkom, mora računati na to da ljudi mijenjaju mišljenja - rekla je Kosor.

Više pročitajte u izvornom članku.

Komentara 129

DO
domenico
19:18 30.04.2012.

Prošla su ta vremena kad su nas plašili podmetanjima! Karamarko sasvim sigurno ima veliku većinu i s time će pobjediti, vrlo vjerojatno je da će sa sobom povesti i Kujundžića i Prgometa i to je način na koji će HDZ ponovo postati jaka stranka. A ovo s druge strane da nekome podmeće \'\'obavještajno podzemlje\'\', ako ti kandidati stvarno tako misle, onda nisu trebali uzimati taj novac iz crnog fonda i nitko ih ne bi prozivao!

VI
vilica
19:58 30.04.2012.

Kaj se zamarate karamarkom. uzmirte čačića na nišan

OB
-obrisani-
19:15 30.04.2012.

drugarica HARAC

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije