Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez komentara

Kosor i Šeksu službena vozila jer su u 'specifičnoj situaciji'

jadranka kosor
Davor Javorović/PIXSELL
27.06.2012.
u 13:09

– Mislim da gospođa Kosor kao donedavna predsjednica HDZ-a ima pravo na to da se stranka pobrine za njezin prijevoz – kazao je Karamarko

Nakon što je jučer Predsjedništvo HDZ-a odlučilo postaviti Jadranku Kosor na čelo Odbora za obitelj, mladež i šport, a Vladimira Šeksa na čelo Antikorupcijskog vijeća, danas je tu odluku potvrdio i saborski Klub zastupnika stranke.

Predsjednik stranke Tomislav Karamarko kazao je da je sve dogovoreno i da je u tijeku faza implementacije i realizacije kroz Klub. Na pitanje novinara jesu li ovom odlukom zadovoljni Kosor i Šeks, rekao je kako bi to trebalo pitati njih.

– Na samom početku, kada je došlo do njihove smjene s mjesta potpredsjednika Sabora, rekli smo da će sigurno dobiti mjesta predsjednika nekih odbora, prema tome, mi smo održali riječ – rekao je Karamarko dodavši kako će za oboje biti osigurana i službena vozila stranke jer su i jedno i drugo u u specifičnoj situaciji.

– Mislim da gospođa Kosor kao donedavna predsjednica HDZ-a ima pravo na to da se stranka pobrine za njezin prijevoz. Isto tako, gospodin Šeks, za koga sam rekao da je bard, jedan od osnivača HDZ-a, u specifičnoj je situaciji i stranka se treba pobrinuti za njegovo vozilo, ako već pričamo o tim banalnim problemima – zaključio je Karamarko.

Na pitanje novinara je li zadovoljna što je stranka uvažila činjenicu da je bila predsjednica stranke i premijerka i osigurala joj odbor, ured i vozilo, Kosor je samo hladno rekla:

– Koje vozilo? – te nastavila ponavljati istu izjavu koju je novinarima kazala na dan kad je smijenjena s mjesta potpredsjednice Sabora.

– Dobro, ja bih govorila o radu u Saboru i želim vam reći da ću i dalje predano raditi za svoju domovinu kao zastupnica u Hrvatskom saboru. To je, naravno, velika čast koja se ukazuje rijetkima i ja ću sasvim sigurno opravdati povjerenje onih koji su glasali za mene budući sam bila na listi u petoj izbornoj jedinici – rekla je Kosor i otišla od novinara, ne želeći ni jednom riječi prokomentirati izbor za predsjednicu Odbora za obitelj, mladež i šport, zbog čega je s te pozicije smijenjen Darko Milinović. Time je dokazala da očito ne cijeni gestu stranke koja je ipak nije željela u potpunosti odbaciti. Ni Vladimir Šeks s novinarima nije želio prokomentirati preuzimanje Antikorupcijskog vijeća od dosadašnje predsjednice Ane Lovrin koja pak tvrdi da je stranka odlučila preraspodijeliti dužnosti, pa je njoj tako ostalo mjesto u Državnom odvjetničkom vijeću. Bit će potpredsjednica Odbora za zakonodavstvo, članica svih tzv. pravnih odbora – za Ustav, pravosuđe, zakonodavstvo.

Novinare je zanimalo što misli o Kosoričinoj reakciji, koja, kako doznajemo, ni na Klubu nije željela komentirati odluku stranke.

– Ne bih komentirala stav ili osjećaje gospođe Kosor, to trebate nju pitati. Mislim da treba raditi i da je časno biti saborski zastupnik i da na svakoj građanskoj poziciji unutar ovoga društva čovjek može naći prostor za rad ako želi pridonijeti općem dobru – rekla je Lovrin te se osvrnula i na činjenicu da se Antikorupcijsko vijeće pod njezinim predsjedavanjem još nijednom nije sastalo.

– Zašto nije sazvana sjednica vijeća? Zato što se nisu stekli uvjeti. Naime, kao što je poznato, tijekom ožujka imenovano je pet članova vijeća iz redova saborskih zastupnika. Ali nije ih bilo dovoljno za kvorum, vijeće se, naime, sastoji od 11 članova, među kojima je šest izabranih članova izvan parlamenta. Ja sam kao imenovana predsjednica nekoliko puta slala pozivnice Odboru za izbor i imenovanje da raspiše oglas kako bi se oni imenovali i to je učinjeno tek prošloga tjedna. Sada su se stekli uvjeti i ja očekujem da će novi predsjednik već idući tjedan sazvati sjednicu vijeća jer je prošlo gotovo šest mjeseci da to vijeće nije radilo – tvrdi Lovrin te dodaje da ima itekako mnogo posla jer treba vršiti parlamentarni nadzor nad provedbom Strategije borbe protiv korupcije, tim više što su neki zakoni u ovih šest mjeseci izmijenjeni u odnosu na ono što je zacrtano Strategijom i akcijskim planovima. Na pitanje misli li da je na neki način riječ o opstrukciji vladajućih jer se šest mjeseci nije održala sjednica vijeća, pogotovo kad se zna da je to vijeće u prošlom sazivu Sabora stalno zasjedalo, odgovorila je:

– Da, to je vijeće radilo vrlo dobro, ali često u političke svrhe. Tako ne bi smjelo biti. Ne bi smjelo biti politikantstva u tom vijeću jer se ono bori protiv korupcije. U prošlom mandatu uvijek smo postizali konsenzus i u području sukoba interesa i u području borbe protiv korupcije. Da se to politiziralo, to je točno – zaključila je Lovrin koja je u prošlom mandatu bila potpredsjednica Antikorupcijskog vijeća.

I bivšeg ministra poljoprivrede Petra Čobankovića novinari su pitali kako komentira očito nezadovoljstvo Jadranke Kosor.

– Ne mogu govoriti u njezino ime, ali mislim da je ovo jedan od načina da se na korektan način riješi pitanje uvažene članice HDZ-a i bivše predsjednice. Nemojte na to gledati kao da netko plače za funkcijama. Tada bismo sve mogli okriviti da su na nekim funkcijama – zaključio je Čobanković.

Komentara 94

Avatar Grunf
Grunf
13:30 27.06.2012.

puj....smeće jedno lopovsko

YO
yocko
13:46 27.06.2012.

U Remetincu budu najsigurniji..

OB
-obrisani-
13:23 27.06.2012.

bivša premijerka koja nema za vlastiti auto ili nema čak niti vozačku dozvolu? ma koja sprdačina !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije