Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kosor i Josipović osudili prijenos koncerta za generale na HRT-u

Žurna zajednička reakcija rezultat je, kako se može čuti, reakcije diplomata iz zemalja EU koji su zaprepašteni izravnim prijenosom koncerta za generale osumnjičene ili čak osuđene za ratni zločin.
16. lipnja 2010. u 18:22 280 komentara 1 prikaza
kosor, josipović, mesić (1)

Nastup klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” na nedjeljnom koncertu za generale u Haagu pod istragom je koju je naredio predsjednik Ivo Josipović. U zajedničkom priopćenju Ureda predsjednika i Vlade RH taj je čin “u potpunosti podržala” i predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

U tom je priopćenju predsjedničkog dvojca Kosor – Josipović najoštrije osuđeno i isticanje fašističkih obilježja na koncertu u Splitu “s navodnom nakanom potpore hrvatskim generalima i njihovim obranama pred sudom u Haagu”.

Zajednički su, uz napomenu da poštuju nezavisnost HRT-a, upozorili zakonsku obvezu javne televizije “oko promicanja javnih interesa”. Pozvali su vodstvo HRT-a na “žurno donošenje mjera prema kojima će se ubuduće odmah prekinuti emitiranje programa u slučaju isticanja ili veličanja totalitarnih ideologija”. Kako se može čuti, o nastupu nije bio obaviješten ni predsjednik koji je zapovjednik Glavnog stožera OS niti ministar obrane Branko Vukelić.

Žurna zajednička reakcija rezultat je, kako se može čuti, reakcije diplomata iz zemalja EU koji su zaprepašteni izravnim prijenosom koncerta za generale osumnjičene ili čak osuđene za ratni zločin.

HRT pokrenuo istragu Nakon žestokih kri

HRT pokrenuo istragu

Nakon žestokih kritika predsjednika Josipovića i premijerke Kosor o spornom koncertu oglasio se i HRT. Vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac također je najoštrije osudio bilo kakvo veličanje i isticanje simbola totalitarnih režima i ideologija: \"HRT je svjestan propusta koji je učinjen. Istraga je pokrenuta, a svi koji su prekršili propise, bit će sankcionirani\', stoji u priopćenju HRT-a. (nm)

Elipso

  • My Soul:

    društvo iz vrha hravatske države se malo previše zaigralo oko hrvatskih generala. zaboravljaju da je čovjek nevin, dok ne bude pravomoćno osuđen. a ljudima se sudi zbog Domovinskog rata, a ne zbog provalnih krađa i ubojstava. ni jaca ni josipović ... prikaži još! nisu bili hrvatski branitelji, a da bi oni imali pravo nekome presuđivati prije odluka suda! mislim da je vrijeme da im hrvatski narod kaže da su pretjerali.

  • -obrisani-:

    @Antun1973 ma kako da ne, jos i predsjednik. nije valjda dosta da se smije predstavljati kao general,a ne bi polozio ni kurs za desetara u bivsoj JNA.

  • -obrisani-:

    17.06.2010. u 17:51h Babaroga je napisao/la: Nisam jugonostalgičar, i sam sam desno orijentiran --------------------------------------------------------- svaka cast majstore !!! od sada cu obratiti vise pozornosti na \"desno orijentirane\"....do sada sam to zbog mentalne higijene uglavnom izbjegavao.