Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kosor: HDZ se ne priprema za prijevremene izbore

J. Kosor vrdi da ukidanje dijela kriznog poreza nije priprema HDZ-a za izvanredne izbore te da su to više puta najavljivali.
12. ožujka 2010. u 10:30 35 komentara 5 prikaza
kosor
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor odbacila je tumačenja da je najava ukidanja dijela kriznog poreza uvertira i priprema HDZ-a za izvanredne izbore.Naglasila je da je 2011. godina izbora te što se tiče HDZ-a i koalicije tako će i biti- izjavila je Kosor nakon susreta s glavnim tajnikom EPP-a Antoniom Lopezom Istruzimo koji je poručio Socijalističkim strankama kako im nije pametno tražiti prijevremene izbore budući su pučani većina u europskim institucijama u idućih pet godina.

-Cilj svih ciljeva je završetak pregovora koncem 2010. te potpsivanje pristupnog ugovora početkom 2011.-nastavila je Kosor. U tom smislu prijevremeni izbori zaustavili bi procese vezane uz završetak pregovora s EU. Prema riječima premijerke to je najvažniji razlog HDZ-ova protivljenja prijevremenim izborima.Dodala je kako je u više navrata najavljivala ukidanje jedne stope kriznog poreza. Ova Vlada ima program i plan za snaženje gospodarstva i izlazak iz krize i nije riječ o stihijskoj reakciji kako tvrde iz SDP-a -pojašnjava.Premijerka je istaknula kako ne može i neće komentirati tvrdnje da je Europskoj komisiji obećan stečaj hrvatskih brodogradilišta, u slučaju neuspjeha drugog kruga privatizacije. Konzultacije traj ljudi u Ministarstvu gospodarstva, čine sve da bi potencijalnim kupcima diljem svijeta objasnili koje su to mogućnosti. Ako taj proces ne uspije ako to ne uspije Vlada se i na to mora pripremiti -zaključila je Kosor.

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • -obrisani-:

    Lea, svjetsko gospodarstvo ostvarilo je u 2009. godini ekonomski RAST od 0,5%, a hrvatsko PAD od 5,8%.

  • -obrisani-:

    Premijerka znakovito nije ni potvrdila ni demantirala tvrdnju kako priprema stečaj hrvatskih brodogradilišta. Pustila da pitanje visi u zraku, da naslućujemo odgovor koji će možda značiti DA, a možda i NE. Privatizacijom u Hrvatskoj su pušteni svi duhovi iz boce. ... prikaži još! Malo je bilo anđela, napretek demona. Jednu namjerno prikazanu, doživljavanu inačicu gospodarskog života nazvanu samoupravljanjem u kombinaciji s imitacijom demokracije, zamijenilo je titularno vlasništvo (a titule tuđe) i nova imitacija demokracije. Imamo vlastite željezare, vlastita brodogradilišta, sposobno i motivirano radništvo, imamo vrhunski proizvod - brod. Pa u 3pm što onda ne valja!!!!????? Trebalo je imati talenta, znanja i najviše - dijamantno iskristalizirane zloće da bi se brodogradilišta uništila. Ovo sad je otvoreni lijes za defile znatiželjnih pred konačni pokop.

  • bigboii:

    Naravno da se ne pripremaju kad ih neće ni biti. Imaju sada pametnijeg posla od pripremanja za nešto fiktivno...