Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprika u varaždinu

Kosor: Drago mi je da se Šeks ispričao i ja se tome pridružujem

jadranka kosor, gornji kneginec (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/7
14.10.2011.
u 15:04

Premijerka je rekla da će se ispričati svima koje bilo koji član HDZ-a uvrijedi. Dodala je i da Vesna Pusić neće javnosti reći kako je Čačić podnio tužbu protiv nje zbog izjave Mladena Pavića.

– Drago mi je što se gospodin Šeks ispričao i ja se tome pridružujem. Svima kojima je bilo koji član HDZ-a uputio bilo kakvu neprimjerenu riječ i ja se ispričavam kao predsjednica stranke, ali borbu za istinu i za pravo da govorimo o istini mi definitivno nećemo završiti, pogotovo u ovo predizborno vrijeme. Nećemo prestati upozoravati na uvrede koje trpi HDZ i zato je jučer bila prava farsa kad je gospođa Pusić bila "zgranuta" činjenicom da je jedna stranka kao što je HDZ podnijela tužbu protiv Željka Jovanovića, koji učestalo i opetovano, ne samo u sabornici, proglašava HDZ zločinačkom organizacijom – kazala je danas Jadranka Kosor u Varaždinu.

Dodala je i da "pritom gospođa zastupnica Pusić, kad govori o tome da se želi suzbiti javna riječ i sloboda mišljenja, neće reći javnosti da su HNS i njegov predsjednik Radimir Čačić prije nekoliko mjeseci podnijeli tužbu protiv nje".

– Podnijeli su tužbu protiv mene, ali ne zbog mojih riječi nego zbog riječi glasnogovornika Mladena Pavića, koji je ovoga proljeća ustvrdio da u prosvjedima protiv Vlade ima instrumentaliziranih članova oporbe, za što smo imali dokaza. Tada je HNS podnio tužbu protiv mene zbog riječi Vladina glasnogovornika. Međutim, nisu pribavili ono što je bilo nužno, a to je potvrda o skidanju imuniteta predsjednici Vlade pa je postupak tako i završio. Prema tome, zaista je nevjerojatno da se oni sada čude što  smo mi zatražili da Željko Jovanović konačno odgovara za to što 220.000 članova HDZ-a proglašava zločinačkom organizacijom, a nije im smetalo tužiti mene zbog izjave glasnogovornika – rekla je J. Kosor.

Osvrnula se i na situaciju u Saboru, rekavši da vladajuća većina postoji.

– Ono što nisam dopustila, i zato će glasovanje biti sljedećih dana, jest da se pozove i jedna naša zastupnica koja je prije nekoliko dana rodila. Mi imamo i kvorum i većinu. Većina je stabilna unatoč svim naporima oporbe, pogotovo u posljednje dvije godine, da sruši Vladu – kazala je J. Kosor.

Inače, ona je danas otvorila radove na gradnji trafostanice u Knegincu Gornjem te posjetila tvrtku Boxmark. U 16 sati nazočit će Saboru HDZ-a III. izborne jedinice u Gradskoj dvorani na Dravi u Varaždinu.

Komentara 121

DA
darko9
18:10 14.10.2011.

vi svi crveno orjentirani nije grijeh pogriješiti a ni ljudski se ispričati ali to je za vas viša matematika jer ste jednoumni i****

V4
Vladimir12-4
23:19 14.10.2011.

14.10.2011. u 23:05h margaritas je napisao/la: jadranka kosor je za hrvatsku napravila vise stete nego svi premjeri do sada --------------------------------------------------------- Slazem se.

MI
miso
17:17 14.10.2011.

Konačno - Jadranka se oprašta od politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije