Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kosor: Da sam znala za optužnice, obavijestila bih branitelje

I dalje želimo suditi za ratne zločine onima koji su optuženi, ali ne možemo dopustiti potezanje jurisdikcije nad Hrvatsku i dopustiti ugnjetavanje hrvatskih branitelja. I to u godini kad slavimo 20 godina neovisnosti – rekla je premijerka.
05. listopada 2011. u 14:40 85 komentara 1 prikaza
kosor (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Da sam znala za srpske optužnice, učinila bih nekoliko koraka, prije svega obavijestila bih hrvatske branitelje da znaju što ih može čekati i odmah bismo pokrenuli donošenje zakona koji će uskoro biti raspravljen. Zakon kaže da je toga dosta, nemaju jurisdikcije nad Hrvatskom. I dalje želimo suditi za ratne zločine onima koji su optuženi, ali dakako da ne možemo dopustiti potezanje jurisdikcije nad Hrvatsku i dopustiti ugnjetavanje hrvatskih branitelja. I to u godini kad slavimo 20 godina neovisnosti – rekla je danas u Osijeku premijerka Jadranka Kosor odgovarajući novinarima da bi i ona voljela znati kako to da je predsjednik Josipović znao za optužnice, a ona nije.

Podsjetila je i da je tijekom slučaja Purda ona pozvala srbijanskog predsjednika Tadića i predložila mu da pomogne riješiti situaciju, dok je predsjednik Josipović rekao da nema potrebe za tim.

Teško joj je prihvatljivo i da je za optužnice znao ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković o kojemu u HDZ-u "razgovaraju". Istupe oporbenih čelnika nije željela komentirati naglasivši: "Mržnje je dosta, a pogotovo u politici!"

Premijerka Kosor u Osijeku je danas u društvu potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa te ministara Radovana Fuchsa, Jasena Mesića, Branka Bačića i Đure Popijača otvorila novu zgradu Poljoprivrednog fakulteta vrijednu 198 milijuna kuna, obnovljeni zavjetni kip spomeniku kugi iz 1729. godine u baroknoj Tvrđi vrijedan dva milijuna kuna te u obližnjoj općini Antunovac otvorila radove na distributivnom centru Perutnine Ptuj.

sas
PREVENTIVA
Liječnik savjetuje: U ovim situacijama je potrebno tražiti drugo mišljenje stručnjaka

A1 izdvaja za Vas