Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PTSP-ovci bez vozačke?

Kosor: Branitelji ne smiju biti obilježeni zato što boluju od PTSP-a

VL
Autor
Nikola Sever Šeni
18.12.2008.
u 19:44

Nakon što su na adrese branitelja oboljelih od PTSP-a počeli stizati pozivi na izvanredne preglede za vozačke dozvole, u Zagrebu su se sastali ministrica branitelja Jadranka Kosor i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

– Još nije poznato što se dogodilo. Najvjerojatnije je riječ o rutinskom poslu u kojem se nije vodilo računa o braniteljima. Policija je sve informacije dobila od lokalnih liječnika. Ministar Karamarko kazao je da će provjeriti što se točno dogodilo – kazala je potpredsjednica Vlade Kosor.

Napomenula je kako će dva ministarstva naći rješenje za taj problem.

– Još nije utvrđeno kako je došlo do slanja poziva nakon što je 2006. godine izmijenjen pravilnik o pregledima. U svakom slučaju, branitelji ne smiju biti obilježeni zato što boluju od PTSP-a. Vozačka je dozvola preduvjet za cijeli niz poslova, a mi moramo raditi na tome da branitelji oboljeli od te bolesti integriraju u društvo, da rade, da normalno žive – zakljuila je Kosor.

Psihijatar Herman Vukušić koji se bavi braniteljima kazao je da branitelje povremeno pozivaju na preglede.

– Bojim se da je krivac za ovu situaciju lokalni liječnik u Koprivničko-križevačkoj županiji, koji ne razumije dijagnozu PTSP-a – kazao je Vukušić, uz napomenu da sama dijagnoza ne može biti razlog za izvanredne preglede..

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije