Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan policije

Kosor: Borba protiv korupcije ići će u svim smjerovima bez pritisaka

kosor, mup (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/9
Autori: lk, IČ/VLM
29.09.2010.
u 12:55

Svake godine 29. rujna, na blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policije, hrvatska policija i MUP obilježavaju svoj dan – Dan policije.

U povodu Dana policije premijerka Jadranka Kosor u Banskim je dvorima primila izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova. Nije komentirala današnje uhićenje Mladena Barišića, ali je istaknula da će se i dalje beskompromisno boriti protiv kriminala i korupcije.

- Borba će ići u svim smjerovima bez pritisaka i posustajanja - dodala je premijerka.

Predstavnicima policije poručila je da budu ustrajni u tom poslu te da u tome imaju podršku Vlade. Napomenula je da borba protiv korupcije nije važna samo zbog Europske unije i zatvaranja poglavlja 23, kako što se često govori, nego da to radimo zbog sebe.

J. Kosor pohvalila je ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka na predanosti u svome radu i borbi protiv korupcije i kriminala te pozvala na daljnju borbu protiv obiteljskog nasilja.

Ranije danas predsjednik Ivo Josipović u Predsjedničkim dvorima također je primio izaslanstvo MUP-a, na čelu s ministrom Karamarkom. Odlikovao je 115 policijskih službenika i zaposlenika MUP-a. Uručio im je "Red hrvatskog pletera" i "Spomenicu domovinske zahvalnosti“.

Svake godine 29. rujna, na blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policije, hrvatska policija i Ministarstvo unutarnjih poslova RH obilježavaju svoj dan – Dan policije. Hrvatska policija danas je članica brojnih međunarodnih policijskih organizacija, asocijacija i inicijativa.

Komentara 18

OB
-obrisani-
13:51 29.09.2010.

Predsjednik Josipović odlikovao pripadnike MUP-a koji ne spadaju pod one stare Francekove vitezove kojima treba kasnije kada dođu njihova djela više na svijetlo i vjetar oduzimati odlikovanja i činove..

ZA
zaboravi
14:43 29.09.2010.

Sad cekamo koja ce vlada da im uzme odlikovanja.Jedna daje druga uzima.

OB
-obrisani-
16:50 29.09.2010.

Kosor: Borba protiv korupcije ići će u svim smjerovima bez pritisaka slično kao što če i susjedi Slovenci bez korupcije i borbom na arbitražnom sudu ploviti po svome ili kod nas više poznatom kao \"nedamo ni milimetar moru\" vanka premaa otvorenom u svim smjerovima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije