Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blago njima

Korušec, Topalović i Ištef-Benšić dobivat će tri tisuće kuna više

'10.06.2010., Bjelovar - Na Gradskom vijecu u Gradskoj vijecnici vecinom glasova izglasano povecanje placa za gradonacelnika Antuna Koruseca, i njegove zamjenike Antu Topalovica i Djurdjicu Istef Bems
'Damir Spehar/PIXSELL'
10.06.2010.
u 17:05

Riječ je o usklađivanju plaća s aktualnim zakonom, pa će gradonačelnik umjesto 10.260 primati 13.260, a zamjenicima s 8764 skaču na 11.760 kuna.

Većinom glasova, bjelovarski gradski vijećnici na jučerašnjem su zasjedanju prihvatili prijedlog o povećanju plaća gradonačelniku Antunu Korušecu (HSLS) i njegovim zamjenicima Anti Topaloviću (HDZ) i Đurđici Ištef-Benšić (HSS).

Sve po zakonu

Tako će ubuduće Korušecova plaća umjesto dosadašnjih 10.260 kuna bez radnoga staža iznositi 13.260 kuna, a njegovi će zamjenici ubuduće na bankovnim računima dobivati oko tri tisuće kuna više, odnosno po 11.761 kunu.

Gradonačelnik Korušec obrazložio je prijedlog nužnim usklađivanjem plaća gradskih dužnosnika s aktualnom zakonodavnom regulativom, ali isto tako podvukao kako bi dužnosnici koji vode grad veličine Bjelovara i zbog odgovornosti koju snose za gotove sve poteze trebali dobivati veće plaće nego, primjerice, neki općinski načelnici.

- Zakon o plaćama u lokalnoj i područnoj samoupravi uvodi nova pravila o vrednovanju posla dužnosnika. Pritom nismo koristili najveći zakonom predviđeni koeficijent, ali ako cijenimo vlastiti posao koji to podrazumijeva, držim kako je riječ o realnom iznosu - potvrdio je Korušec.

Nezadovoljni SDP

Njegovo obrazloženje ipak nije dobrohotno dočekano u redovima najjače oporbene stranke u Gradskom vijeću, SDP-a, čija je predsjednica Vanja Posavac unatoč komplimentiranju Korušecovu obrazloženju i dosadašnjem radu uime Kluba uskratila potporu prijedlogu za povećanje plaća.

- Premda su koeficijenti za obračun ostali nepromijenjeni, plaće su ipak povećane. Nisam baš sigurna treba li u vrijeme kada naši građani "stežu remen" povećavati plaću gradskim dužnosnicima - pitala se oporbena prvakinja.

Iako su prijedlog bez okolišanja prihvatili koalicijski partneri HDZ i HSS, u redovima HNS-a ali i HSP-a bilo je podosta krzmanja. Tako su potonji tijekom glasovanja bili suzdržani, a SDP je glatko odbio prijedlog, što je ipak bilo nedovoljno za bilo kakve preinake.

Komentara 1

JA
Jaane
12:13 12.06.2010.

Zanimljivo...a nama u privatnom sektoru nisu plaće rasle od 2004. S kojim se to zakonom usklađuje povišica od 3.000 kn za nerad? I ja bih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije