Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV PEH

Koronavirus odgodio dodjelu Nobelove nagrade za mir, određen je novi datum

FILE PHOTO: WFP Executive director Beasley attends a news conference in Geneva
DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
18.11.2020.
u 17:52

Sve Nobelove nagrade uručuju se u Stockholmu a ona za mir u Oslu.

Izvršni direktor UN-ovog Svjetskog programa za hranu David Beasley neće sljedeći mjesec zbog pandemije koronavirusa putovati u Norvešku kako bi primio Nobelovu nagradu za mir,  objavljeno je u srijedu.

Razmatra se da se nagrada 10. prosinca, kada se ona tradicionalno uručuje na datum smrti utemeljitelja nagrade švedskog poduzetnika Alfreda Nobela (1833-1896), ove godine uruči "virtualno" a da se prava uobičajena svečanost s laureatom i gostima održi sljedeće godine.

FILE PHOTO: WFP Executive director Beasley attends a news conference in Geneva
1/10

"S obzirom na sadašnje restrikcije, u Oslu neće biti moguće prirediti svečanost i druge dijelove tradicionalnog programa za dobitnika“, naveli su organizatori.

Sve Nobelove nagrade uručuju se u Stockholmu a ona za mir u Oslu.

Oslo se tako u srijedu pridružio već ranijoj odgodi uručivanja drugih Nobelovih nagrada u Stockholmu, gdje je još u rujnu objavljeno da se svečanost odgađa za 2021.

VIDEO: Ekskluzivno smo isprobali dvije nove igrice za PlayStation 5

 

Komentara 2

XA
xaron
22:11 18.11.2020.

Pa ako je Obama dobio nagradu za MIR, onda je mogu dati bilo kome. Obama je pokrenuo ratove u Libiji i Siriji koji još traju, NAKON dobivanja ove “ nagrade”.

NE
Nepokolebljiv
18:05 18.11.2020.

Slobodno si ju i zadrze! To je tak i tak postala obicna sprdacina! Nek posalju cek a ostalo zakopaju u vrtu kam pes zakopava stare kosti, da to vise nitko ne vidi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije