Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mobiteli

Korisnici "bonova" ne moraju se registrirati još 6 mjeseci

mobiteli telefoniranje
VL
01.03.2011.
u 18:53

U utorak je trebao biti prvi dan registracije novih korisnika, a za šest mjeseci odgađa se i registracija starih korisnika – do ožujka 2012.

Registracija prepaid mobilnih korisnika digla je veliku buru u mobilnoj industriji, ali i javnosti pa iako se prijetilo kaznama te isticalo da je takav potez nužan radi nacionalne sigurnosti, prihvaćeni su zahtjevi operatora i sve je zasad odgođeno za šest mjeseci. Već godinu dana, naime, inzistira se, a prije svih činili su to iz Operacijsko-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija, da se omogući registracija svih onih korisnika koji mobitele pune "bonovima" te su mahom anonimni, točnije ne mogu se identificirati.

U utorak, 1. ožujka trebao je biti prvi dan registracije novih prepaid korisnika, no iz HAKOM-a (Agencija za poštu i elektroničke komunikacije) objašnjavaju da se registracija odgađa za šest mjeseci. Jednako tako, umjesto prvog rujna, što je do sada bio rok za registraciju "starih" korisnika, novi rok pomiče se za šest mjeseci. Kako objašnjavaju iz regulatorne agencije, mobilni operatori tražili su odgodu rješenja u kojem je "nadzornik elektroničkih komunikacija naložio operatorima da omoguće trenutačnu identifikaciju korisnika unaprijed plaćene usluge". Za sada, nadzornik je "smekšan" te je, razmotrivši razloge, novim rješenjem odgodio staro.

Inače, EU još nije uveo obvezu registracije prepaida te RH i nije stoga obvezna ubrzano "odraditi" registraciju, a usto i dok zemlje u okruženju ne uvedu ovakvu obvezu, i sigurnosni uvjeti padaju u vodu, slažu se operatori i potrošači.

Komentara 4

Avatar guten_tag
guten_tag
20:57 01.03.2011.

nema registracije , bojkot . koga briga za podatke vlasnika mobitela ? treba masovno bojkotirati registraciju i mogu nas samo mrziti . nema lovice ni operaterima ni poreza , puno smo jači od njih koji donose ovakve glupe propise .

CH
chemica
19:27 01.03.2011.

Zanimljivo je to. Čim je lova u igri, odmah dođe do odgode. Kada se pak radi o ozbiljnim reformama, one se moraju provesti doslovno preko noći. Tu nema odgađanja. Naravno, sve skupa završava katastrofom. Da se Bolonjska reforma odgodila za koju godinicu...Je, ali onda ne bi sad mogli biti \"Evropa\". Bar na papiru.

TO
torrente
20:45 01.03.2011.

još jedna od gluposti iz državne kuhinje.oni bi nas špijunirali ,a oni koji se hoće baviti kriminalom samo kupe bon u nekoj susjednoj državi,a i kod nas ima crno tržište brojeva.ako prodam svoj broj ,šta mi mogu?stvarno su idioti nesposobni ,samo množe birokraciju i papirologiju .zašto jednostavno kada može komplicirano.opet su nečiji privatni interesi u pitanju.nemaju stvarno pojma ni o čemu.sve mislim opametiti će se ,popraviti će se,a oni samo grešku za greškom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije