Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
k. ikić baniček

'Koren je predložio izglasavanje odluke koja je protuzakonita'

'21.10.2013., Sisak - Prelaskom dvojice vijecnika HSP-a, Zdenka Korena i Mise Ivankovica, nekadasnjih saveznika vladajuce koalicije u sisackom Gradskom vijecu na stranu oporbe, sisacka gradonacelnica
Nikola Čutuk/Pixsell
29.10.2013.
u 16:50

SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček smatra da suradnja sa Z. Korenom nije moguća i ističe da se on nije pridržavao zakona u obnašanju funkcije čelnika predstavničkog tijela.

Čelnik sisačkog HSP-a i Gradskog vijeća Zdenko Koren očitovao se na prijedlog vijećnika SDP-ove koalicije o njegovoj smjeni. Rekao je kako će na buduću sjednicu Vijeća, u studenome, staviti to na dnevni red.

– Taj je zahtjev pokrenut ne radi toga jer sam činio štogod protivno propisima već samo zato što nisam mogao podržati spornu Odluku o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Grada Siska koja je vodila izbacivanju dijela zaposlenika Gradske uprave na ulicu, uz istodobno zapošljavanje podobnih u gradskim tvrtkama. Smatram da bi trebalo smanjiti plaće svima za 10 posto, te višak u upravi preraspodijeliti po ustanovama i tvrtkama, a moju brigu za radnike kažnjava se traženjem moje smjene, rekao je Zdenko Koren.

Korena od prošle sjednice Vijeća podupire nova većina koju čini 13 vijećnika HSP-a, HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSP AS, a koji su u proceduru poslali i zahtjev o razrješenju potpredsjednika Vijeća Milana Brankovića (SDP). “Mišljenja smo da je iskoristio svoju funkciju potpredsjednika Gradskog vijeća, te se 16. rujna zaposlio u Komunalcu na neodređeno vrijeme, na radnom mjestu pomoćni stolar, a u isto vrijeme predviđa se davanje otkaza djelatnicima gradske uprave” - stoji u objašnjenju zahtjeva koji će također na dnevni red naredne sjednice Vijeća.

SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček smatra da suradnja sa Z. Korenom nije moguća i ističe da se on nije pridržavao zakona u obnašanju funkcije čelnika predstavničkog tijela.

– Predložio je izglasavanje odluke koja je protuzakonita i koja je donesena bez prethodnih suglasnosti te koja nikada neće moći biti provedena. To pokazuje da nije kompetentan. Posebno je zabrinjavajući njegov pokušaj stvaranja slike da se “bori za radnike” iako odluka o ustrojstvu gradske uprave ne određuje broj zaposlenika gradske uprave već samo broj pročelnika. Smanjenje plaća za koje se zalaže nije trenutno moguće zbog rigidnog kolektivnog ugovora koji je dva dana prije izbora potpisao bivši gradonačelnik. S obzirom na to da to sve predsjednik Vijeća zna, ali se pravi da ne zna kako bi od mene ishodio druge ustupke koji su mi neprihvatljivi, jedino rješenje je njegova smjena ili izlazak Siščana na nove izbore.

Netko si je umislio da je Veljko Novak, a što je još puno, puno gore taj netko očito misli da sam ja Dinko Pintarić, rekla je gradonačelnica.

>>Zdenko Koren: Nije nam bila namjera rušiti vlast!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije