Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

Korado Korlević: Sljedeća pandemija će doći iz laboratorija i to od biohakera

Korado Korlević
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/2
29.04.2020.
u 11:40

Ovo je previše dobra kriza da se propusti. Sad je trenutak kada se donose odluke i ono što će se događati u budućnosti. Treba si postaviti pitanje - gdje sam ja u toj priči?, smatra osnivač zvjezdarnice u Višnjanu

Ugledni znanstvenik i osnivač zvjezdarnice u Višnjanu Korado Korlević komentirao je događanja vezana za pandemiju koronavirusa i najavio kako on vidi odakle bi mogla doći sljedeća pandemija i kako u toj situaciji vidi društvo. 

- Sljedeća pandemija neće doći od šišmiša, nego da će doći zbilja iz laboratorija. I to ne vjerojatno vojnog, nego vjerojatno neki od biohakera će to odraditi. Znači, mi dolazimo u vrijeme kada će svaki srednjoškolac, student kojega zbilja zanima biologija postati beskrajno opasan. Ono što vidim s kompjuterskim napadima, to ćemo imati s biologijom. Tako da, znanost će biti i u onom pozitivnom smislu i u negativnom smislu. Moć destrukcije koju nam je dala je strašan - kazao je Korlević za N1. 

VIDEO: Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kada bi mogla završiti pandemija

On smatra kako je ovo svijet koji će se morati iscijepati na dvije civilizacije.

 - Jedan koji će biti zabava, jedan koji će biti zajamčeni osobni dohodak i jedna koja će biti svijet koji radi. U tom svijetu gdje radi i gdje će znanost i tehnologija gurati naprijed je jedini modus vivendi, a ovaj drugi dio zabava neće nestati. Mi smo ovisni o dobrim pričama i dobre priče će uvijek imati prioritet -  rekao je Korlević.

On je stava kako se budućnost ne događa, već je biramo sami.  

- Ovo je previše dobra kriza da se propusti. Sad je trenutak kada se donose odluke i ono što će se događati u budućnosti. Treba si postaviti pitanje - gdje sam ja u toj priči? Gdje smo moja obitelj i ja u toj priči? Ovo je fenomenalna prilika za učiti i za raditi na sebi, a ne da se dogodi da je bila pandemija, a ja ništa nisam radio - istaknuo je. 


 

Ključne riječi

Komentara 13

TO
Toby
11:49 29.04.2020.

More bit!

DU
Deleted user
13:22 29.04.2020.

Kao da Corona nije iz labosa...

DU
Deleted user
20:17 29.04.2020.

Kad se malo bolje promisli, g. Korado je u pravu. U budućnosti biotehnologija bit će dostupna i kriminalcima i lako svladiva prepreka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije