Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepopravljiv

Korade tri godine iznuđivao muškarca iz Zlatara

korade
Zeljko Lukunic/PIXSELL
05.11.2015.
u 16:34

Prijetnje, oduzimanje slobode, divljanje u kafiću s pendrekom u rukama, razbijanje čaša... sve je to u dosjeu mladog Korade

“Ne bu to s tim malim na dobro zašlo, ne bu. Kaj bu bilo kad ga puste iz rešta? Ko mu bude stal na kraj?”, govorili su između sebe prije nepunih deset mjeseci stanovnici Mača u Zagorju, pritom misleći na Marija Koradu (26), sina pokojnog umirovljenog generala HV-a Ivana Korade, peterostrukog ubojice. Povod svemu bile su prijetnje ubojstvom, ilegalno posjedovanje oružja i protupravno oduzimanje slobode, zbog kojih je mladi Korade sredinom siječnja završio u pritvoru. Da ga vrijeme provedeno u pritvoru nije nimalo “ohladilo” pokazalo se ponovno ovog četvrtka, kada je po tko zna koji put ponovno priveden, a plejadi kaznenih djela tako je sada pridodana i iznuda.

Njegovoj žrtvi, 24-godišnjaku iz Zlatara, trebalo je više od tri godine da skupi hrabrosti i sve prijavi državnom odvjetništvu. Cijelo to vrijeme, dok su svi mislili kako se Korade nakon nekoliko godina “žarenja i paljenja” po zagorskim bregima smirio, on je gotovo svakodnevno zagorčavao život tom 24-godišnjaku. Naime, ime tada 19-godišnjeg Marija Korade u medijima se prvi put pojavilo kada je 2008. godine pijan divljao u kafiću u selu, razbijao čaše, nožem i pendrekom plašio konobaricu i goste...

Novinske stupce nastavio je puniti i idućih nekoliko godina: tučnjava u Loboru, zlostavljanje nevjenčane supruge, prijetnje, divljanje i razbijanje... a potom je nastupilo zatišje. Zato su svi mislili da se Korade smirio, no on je cijelo to vrijeme iznuđivao mladića iz Zlatara. Nije ga spriječilo čak ni to što je početkom godine završio u istražnom zatvoru, jer čim je pušten na slobodu nastavio je s iznudama.

>> Ratni heroj s kninske tvrđave koji je postao peterostruki ubojica

Komentara 25

MA
mause
16:53 05.11.2015.

jednostavno 40 godina i mir.

Avatar links
links
16:56 05.11.2015.

čudno, baš izgleda pitomo, intelektualac, potomak primata iz kradezea sa dna kace!!!!!

Avatar Milokliz
Milokliz
16:52 05.11.2015.

Sunce tatino...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije