Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAUSTAVITI ODLJEV

Ova županija želi zadržati liječnike - plaćat će im dio kamate na stambene kredite

Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
31.07.2019.
u 12:51

Župan Darko Koren objasnio je da će županija subvencionirati 1,5 posto kamata na stambene kredite liječnika.

Kako bi spriječila odljev liječnika, Koprivničko-križevačka županija odlučila je liječnicima zaposlenima u Podravini i Prigorju sufinancirati kamate na stambene kredite.

"U našoj županiji zaposleno je 220 liječnika, a prema našim anketama, njih 42 iskazalo je interes za korištenje našeg modela subvencioniranja kamata stambenih kredita", rekao je u srijedu na konferenciji za novinare župan Darko Koren.

Objasnio je da će županija subvencionirati 1,5 posto kamata na stambene kredite liječnika.

"Da bismo počeli ovaj program, čekamo samo odobrenje Hrvatske liječničke komore. Odabir banke prepustit ćemo korisniku", istaknuo je Koren i dodao da će se liječnicima koji već imaju stambeni kredit omogućiti da ga zatvore povoljnijim kreditom.

Komentara 4

MA
malisani
13:19 31.07.2019.

subvencionirati dio kamata u 1,5 postotnom udjelu?! Smijeh!

ZU
ZG U SRCU
13:18 31.07.2019.

Kaj ne zarade liječnici lijepe novce? Mislim da ima puno drugih kojima je potrebnija subvencija.

DU
Deleted user
13:22 31.07.2019.

Losa politika koja se provodi od 90-tih ostavila je duboke tragove, tako da rodjenih Koprivnicanaca tesko da mozete susresti. Vecina seli ili je odselila u ZG, a to malo sto je ostalo tesko, da ce ih itko zadrzati. Nije problem samo lijepa bolnica, problem je i taj da osim Podravke, Belupa, Carlsberga i Hartmana nema drugih vecih proizvodnji, pa ako izgubis posao primoran si odseliti. Zatvoreni su Bilo-Kalnik, Sloga, Izvor, Pomka, Rapid, Renotex u kojm je radilo oko 4500 do 5000 ljudi. Poslovni prostori u centru KC zjape prazni i podsjcaju na rane 90 te kad je vecina priatnih poduzetnika krenula u razvoj privatnog poduzetnistva, ali se uskoro razocarala sustavom vrijednosti, pa iste zatvorila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije