Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamere na ledu

Koprivničko klizalište bit će poprište snimanja filma u 30-ima

\'06.12.2010., Koprivnica - Klizaliste u sredistu grada - ilustracija. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL\'
Marijan Sušenj/PIXSELL
07.12.2010.
u 09:33

Na klizalištu će se obaviti završno snimanje filma o dvije djevojčice, Lei i Dariji, čije djetinjstvo uništava progon Židova

Koprivničko će klizalište na gradskom trgu u subotu postati poprište snimanja hrvatskog filma "Lea i Darija - Dječje carstvo" i tako će se vratiti u tridesete godine, sa statistima u bundama i šeširima.

– Svidjela im se lokacija, jer su tražili urbanu sredinu. Na snimkama će se vidjeti i gradska vijećnica i paviljon u parku – kazao je Renato Labazan, direktor Turističke zajednice grada.

Stilist odabrao statiste

U Koprivnici će se obaviti završno snimanje, za koje se čekala zima, a statisti će biti neki djelatnici gradske uprave, koje je odabrao filmski stilist.

– Radnja filma odvija se 30-ih godina, pa će i oni biti obučeni u tom stilu – kazala je Višnja Vosak iz marketinga filma.

Biografski dramski film prati dvije djevojčice, Leu Deutsch i Dariju Gasteiger, koje žive u Zagrebu 30-ih godina i plijene pažnju javnosti svojim glumačkim i plesnim talentom. Njihovo sretno djetinstvo prekida progon Židova početkom 2. svjetskog rata.

Cjelonoćni rad

– Snimat će se u subotu od 17 sati pa sve do 5 sati ujutro, a dolazi oko 100 članova filmske ekipe – kaže V. Vosak.

Građani će tako s male razdaljine moći vidjeti mnoge poznate glumce poput Zrinke Cvitešić, Dražena Čučeka, Linde Begonje, Sebastijana Cavazze. Redatelj filma o hrvatskoj Anne Frank je Branko Ivanda.

Snimanje je započelo u lipnju, a izdanje je planirano za 2011. godinu.

Na snimanju će klizati i najmlađi koprivnički statisti, u stilu 30-ih.

– Nadam se temperaturi ispod nule, tako da uspijemo dobiti led, iako je prognoza toplo vrijeme – kaže Labazan.

I ove je godine najavio besplatno klizanje, te otvorenje klizališta u nedjelju, uz dolazak Djeda Božićnjaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije