Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planska igra Okušali

Koprivnički gimnazijalci na simulaciji "rešetali" pitanjima

\'11.03.2011., Koprivnica - Ucenici Gimnazije Fran Galovic simulirali su u gradskoj vijecnici sjednicu Gradske skupstine, na kojoj su postavljali pitanja gradonacelniku i procenicima te raspravljali o
Marijan Sušenj/PIXSELL
13.03.2011.
u 09:50

Cilj je planske igre Lokalna samouprava koju organizira Zaklada Friedrich Eber zainteresirati mlade za politiku

Nakon što su sudjelovali na pravoj sjednici, učenici Gimnazije "Fran Galović" jučer su održali simulaciju sjednice Gradskog vijeća. Riječ je o planskoj igri Lokalna samouprava koju organizira Zaklada "Friedrich Ebert", a cilj joj je potaknuti zanimanje mladih za politiku.

Iako su učenici lani bili podijeljeni u prave stranke, a njihov je broj odražavao stvaran omjer snaga u Vijeću, ove godine formirale su se Revolucionarna napredna stranka, Koprivnička stranka mladih i malo starijih, Autonomna stranka solidarnosti i Liberalni socijaldemokrati, a svaka od stranaka imala je jednak broj vijećnika.

Sjednica je počela aktualnim satom na kojem su dobro pripremljeni gimnazijalci postavljali pitanja gradonačelniku Zvonimiru Mršiću. Antonija je zanimalo kada će se urediti dio Prvomajske ulice koji još nema rasvjetu i asfalt, Mateja je htjela znati kada će se riješiti "krkljanac" na raskrižju Starogradske i obilaznice, Nives je predložila uvođenje elektrobusova, Mateja je upozorila na zloporabe stipendija za studente...

Nakon aktualca slijedila je rasprava i glasanje po točkama dnevnog reda.

Prihvaćeni su prijedlozi za dodatno stipendiranje deficitarnih zanimanja i ustupanje prostora za rad udruga u vatrogasnoj postaji, a nisu prošli prijedlozi da se u Domu mladih obnovi multimedijalni centar i da se u budućem kampusu izgradi odvojak u kojem bi studenti provodili slobodno vrijeme. Nakon sjednice učenici su dobili diplome.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije