Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grad bicikala

Koprivnička uprava usred krize planira kupiti automobil

'31.10.2012., Koprivnica - Saborska zastupnica SDP-a i obnasateljica duznosti gradonacelnika Koprivnice,  dogradonacelnica Vesna Zeljeznjak.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
09.12.2012.
u 10:30


Automobil vrijedan 150.000 kuna dobit će i službenog vozača - to je nasušna potreba, rekla je gradonačelnica V. Želježnjak

Koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak (SDP) u idućoj godini namjerava kupiti novi službeni automobil u vrijednosti od 150.000, upozorio je na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Dragutin Jeđud iz oporbenih Hrvatskih laburista, a pridružio mu se Ernest Forjan iz HDZ-a.

Ide i zapošljavanje

I ne samo to, u plan proračuna za 2013. godinu koprivnička je uprava uvrstila zapošljavanje sedmero novih gradskih službenika, među kojima stručnjaka za odnose s javnošću te - službenog vozača.

Da bi nonsens bio veći, te su odluke donesene na istoj sjednici GV-a na kojoj je ovogodišnji proračun ponovno srezan, tako da je s početnih megalomanskih i potpuno nerealnih 202 milijuna kuna završio na 164 milijuna kuna, a u taj je iznos uključen i nedavno podignut kredit od 40 milijuna kuna. Ništa bolje neće biti, prema proračunskim projekcijama, ni u iduće tri godine.

Laburisti i HDZ predložili su da se novac predviđen za kupnju novog automobila preusmjeri u donacije roditeljima s novorođenčetom, u pučku kuhinju ili u pomoć za školovanje romske populacije, ali je to vladajuća većina glatko odbila.

Starudija?

- Pokažite mi jedan grad u Hrvatskoj koji ima takav vozni park kao Koprivnica - jedan je automobil iz 2004. godine, a drugi iz 2007. godine. Također mi pokažite grad koji nema službenog vozača. To je za Koprivnicu nasušna potreba - izjavila je V. Želježnjak, gradonačelnica "grada bicikala".

Pozicija je odbila i druge proračunske amandmane koje je predložila oporba. Izdvajamo one da se 168.000 kuna namijenjenih za "ostale nespomenute rashode" Medijskog sveučilišta preusmjeri na račune udruga osoba s invaliditetom i da se 75.000 kuna uzme tvrtki Media uni d.o.o., koja postoji kako bi "držala" privremenu dopusnicu za Medijsko sveučilište, te da se taj iznos da dječjemu vrtiću Tratinčici.

Sjednica GV-a začinjena je tvrdnjom vijećnika Forjana da je gotovo osam milijuna kuna proračuna "u sivoj zoni", jer se iz materijala koje je primio uopće ne vidi kamo taj novac ide.

Komentara 2

Avatar tkozna
tkozna
08:16 10.12.2012.

U ljeto 2013 Laburisti u Koprivnici će imati opravdanje da su morali kupiti novo vozilo za 150.000kn, zaposliti svog vozača i svoju glasnogovornicu jer im je SDP svojim programom tu nepravdu nametnuo! Pitam se jel' nam to treba?

ZA
zanovijetalo
06:34 11.12.2012.

Nakon lokalnih izbora napraviti rebalans proracuna i ukinuti t stavku. No ako kupe automobile i zaposle vozaca onda se ne moze nista napraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije