Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
besparica

Koprivnička gimnazija nema novca za toaletni papir

'10.03.2011., Koprivnica - Otvorenje izlozbe zastava clanica EU u Gimnaziji Fran Galovic. Izlozbu organiziraju Ministarstvo vanjskih poslova, Koprivnicko-krizevacka zupanija, Gimnazija Fran Galovic i
'Marijan Susenj/PIXSELL'
29.01.2013.
u 13:00

Ravnatelj Vjekoslav Robotić tvrdi da bi za optimalne higijenske potrebe trebalo duplo više novca

Koprivničku Gimnaziju \"Fran Galović\" pohađa 718 učenika u 28 razrednih odjela. Prema rezultatima s državnih natjecanja učenika i realiziranim projektima, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta prošle školske godine svrstalo ju je među deset najboljih srednjih škola u Hrvatskoj. Iznimno postignuće ako se zna da u državi ima 400-ak srednjih škola. Tim više, nevjerojatno zvuči podatak da se koprivnički gimnazijalci, koji od 2007. godine pohađaju nastavu u modernom zdanju na Lenišću, nerijetko susreću s problemom nestašice papira u zahodu.

Pad standarda u školstvu

- Žalosno je da u ovo vrijeme pričamo o toaletnom papiru, no recesija i kriza su uvjetovali pad standarda u školstvu, što se očituje i na ovaj elementaran način. Toaletnog papira u gimnaziji ima veći dio godine, što ponajviše ovisi o financijama i potrošnji - kazao je ravnatelj prof. Vjekoslav Robotić, otkrivši da koprivnička gimnazija ima 86 sanitarnih mjesta, ne računajući pisoare. Dodao je i da zbog nedostatka sredstava pred kraj godine reduciraju broj mjesta s toaletnim papirom.

Rekao je i da sapuna uvijek ima, a umjesto toaletnih ubrusa za ruke, svaki sanitarni čvor ima sušila za ruke pa se na taj način štedi za toaletni papir.

- Za optimalne higijenske potrebe trebalo bi izdvojiti duplo više novca, što je nerealno u ovo doba krize. Županija, kao osnivač, tu nam maksimalno pomaže, a moramo biti i svjesni činjenice da postoje škole koje rade u očajnim, neprihvatljivim uvjetima - izjavio je Robotić, naglasivši da se u većini hrvatskih srednjih škola provode redukcije na svim razinama, dok je to kod njih zasad najmanje osjetljivo.

Projekt od 270 mil. kuna

Projekt koprivničke gimnazije, realiziran po modelu javno-privatnog partnerstva u kojem sada sudjeluju Grad Koprivnica, KC-KŽ županija i država, vrijedan je 270 milijuna kuna. Nakon što prođe 25 godina najma, zgrada, čiji je investitor Tehnika SPV, ostat će u vlasništvu naručitelja. Nadležnost Tehnike SPV je tehničko održavanje zgrade.

- Tehničkih problema ima i oni su vezani za vrućinu, hladnoću, provjetravanje, zatamnjenje i akustiku. Oni se rješavaju znatno sporije nego bi mi to htjeli, no nepravedno bi bilo reći da se ne rješavaju. Zgrada je ekstremni gutač plina za grijanje i to u ovom trenutku stvara naš najveći financijski problem - kazao je ravnatelj Robotić, dodavši da će zahvaljujući županiji, škola, za koju ističe da je najopremljenija u državi, uskoro biti klimatizirana na drugom katu.

Ključne riječi

Komentara 4

ND
new_day_yesterday
23:24 30.01.2013.

Gimnazija "Fran Galović" Koprivnica - 7160 m kvadratnih - 270 mil. kuna SŠ "Ivan Seljanec" Križevci - 6500 m kvadratnih - 42,5 mil. kuna i ne izgleda kao zatvor Neka mi netko ovo objasni!

ME
melanija
13:10 29.01.2013.

cudno da su tek sad ostali bez wc papira. ja sam u vrtic u zagrebu nosila toaletni pribor jos prije 10 godina

EX
excell
20:37 30.01.2013.

ne može država kupiti toliko toaletnog papira koliko ga učenici mogu bacati oko gimnazije ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije