Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRE MLADIH U RUSIJI

Koprivničanka Vanessa i Varaždinka Helena brane boje Hrvatske

vanessa
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
22.04.2014.
u 11:00

- Jako smo sretni što smo izabrani i čast nam je što ćemo predstavljati Hrvatsku na tako velikom natjecanju. To je veliko priznanje - kaže mentor Marko Martinec

U ruskom Volgogradu od 2. do 7. svibnja održat će se Prve otvorene europske delfijske igre za mlade na kojima će hrvatske boje braniti ekipe iz Varaždina i Koprivnice.

Velika čast

Učenica 8. razreda VI. osnovne škole iz Varaždina Helena Lalić u Rusiji će se natjecati u kategoriji fotografije, a s njom će biti i mentor Marko Martinec.

- Jako smo sretni što smo izabrani i čast nam je što ćemo predstavljati Hrvatsku na tako velikom natjecanju. To je i veliko priznanje Heleni za njezin trud i rad. Odlična je učenica i nadam se da će ovo biti motiv i poticaj drugoj djeci da se s nečim bave, osim da vise na društvenim mrežama - kazao je Martinec, učitelj tehničke kulture.

Dodaje kako se Helena sa šest fotografija predstavlja u kategoriji tradicijske i moderne kulture države iz koje dolazi te još s deset fotografija po vlastitom izboru.

- Svi natjecatelji iz njene kategorije morat će napraviti i fotoreportažu o ceremoniji otvaranja igara - kazao je učitelj, koji ima samo riječi hvale za Helenu, za koju kaže da je velik talent za fotografiju.- Ima oko za detalje i za kadar i to se vidjelo od kada je u 6. razredu došla na fotografsku grupu koja se održava kao izvannastavna aktivnost u sklopu tehničke kulture - kaže Martinec.

Zbirke fotografija koje će Helene odnijeti sa sobom u Rusiju već su skoro gotove, nedostaje još jedino malo sredstava da se sve fotografije razviju. - Radi se o fotografijama veličine 30 puta 30 centimetara, a osim toga imamo i mnoge druge troškove pa ukoliko netko želi nam pomoći, neka se slobodno javi na moj mail marko.martinec@skole.hr – kazao je učitelj Marko.

Put daleke Rusije iz Koprivnice će Vanessa Ivanković, učenica 2. razreda Gimnazije Fran Galović, te njezina mentorica Darija Kivač, prof. glazbene kulture.

Vanessa će se natjecati u kategoriji pop pjevanja. Za prolazak u završnicu će se pokušati izboriti pjevajući “Nakon svih ovih godina” Bijelog dugmeta i “Don’t rain on my parade” Barbre Streisand.Ako prođe u drugi krug, 16-godišnja Koprivničanka pjevat će hit Brune Marsa “When I was your man”.

- Iako joj ja ne predajem, radila sam s Vanessom na brojnim projektima, znam koliko može i uvjerena sam da će daleko dogurati - istaknula je mentorica.

Bez opterećenja

Vannesa, koja je završila i osnovnu glazbenu školu za solo pjevanje, kaže da će dati sve od sebe.

- Voljela bih otići što dalje, ali nisam opterećena rezultatom. Za mene je velika stvar što uopće imam priliku ići na igre u Rusiju. Uzbuđena sam jako - rekla je ona, ne skrivajući da joj je životna želja da postane pjevačica

- Stvarno obožavam pjevati i to najviše pop pjesme i mjuzikle. Kako to da volim mjuzikle? Nije to uopće loše dok čujete - kazala nam je ona, uzela mikrofon u ruke i odmah nas u to i sama uvjerila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije