Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDENTI Utvrđena je nova lista korisnika stipendija Grada Koprivnice

Koprivnica: Stipendije se neće povećavati

21.11.2008.
u 16:35

KOPRIVNICA - Po novoj listi korisnika gradskih stipendija, stipendije će dobivati 103 studenta koji se školuju izvan grada te 50 studenata ekonomije u Koprivnici.

- Iznos od 500 kuna mjesečno neće se povećavati, no sljedeće godine razmišljat ćemo o povećanju, ovisno o izgledu novog proračuna, kaže Ankica Nježić, pročelnica za društvene djelatnosti.

- Gradsku stipendiju više ne dobivam jer sam upisao parcijalu i još moram gradu vratiti 3000 kuna. S 500 kuna nisam mogao pokriti ni troškove stana u Zagrebu, a pitam se što danas možeš kupiti za taj iznos - napominje Zoran Hat, student šumarstva.

Stipendisti ne moraju Gradu vraćati sredstva pod uvjetom da fakultet završe u propisanom roku, a za uzvrat su se dužni 10 sati godišnje posvetiti društveno korisnom radu.

Na listi su 103 studenta s ostvarenih 100 bodova, dok ih je prošle godine bilo 123, no kako kaže Ankica Nježić, ove se godine prijavio znatno manji broj.
- Zadovoljan sam s 500 kuna stipendije jer živim i studiram u Koprivnici, no da sam u Zagrebu, bilo bi puno teže, napominje Božidar Gašparić, student ekonomije.

Gradonačelnik Zvonimir Mršić kaže da će sljedeće godine i tih 500 kuna biti puno i za Koprivnicu i za studente.
Grad Koprivnica trenutačno stipendira 800 studenata.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije